Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Recidivista házel v Olomouci na projíždějící auta beton a cihly, zasáhl spolujezdkyni. Skončil ve vazbě

Úlomky cihel a betonu házel v noci v Olomouci na projíždějící auta třiačtyřicetiletý recidivista. Poškodil dva vozy, v jednom z nich dokonce zasáhl ženu na zadním sedadle. Ačkoliv se pokoušel utéct, policie ho zatkla a skončil ve vazbě. Hrozí mu deset let.

Muž ze Šumperska se v sobotu krátce po třetí hodině ranní pohyboval v ulici Pasteurova v Olomouci. "Bez zjevné příčiny velkou intenzitou hodil po projíždějícím motorovém vozidle ze zhruba dvoumetrové vzdálenosti úlomek cihly o váze necelého jednoho kilogramu. Vhozená cihla zcela rozbila sklo levých zadních dveří auta a zasáhla uvnitř automobilu na zadním sedadle sedící spolujezdkyni. Ta utrpěla zranění horní končetiny," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Stejným způsobem zasáhl i další projíždějící vozidlo, po kterém mrštil úlomek betonové sutě o váze přes půl kilogramu. Podařilo se mu zasáhnout spodní část čelního skla auta, na kterém vznikly dvě praskliny. Celková škoda je předběžně 14 tisíc korun.

"Policisté muže krátce po činu zadrželi a umístili do policejní cely. Samotnému zadržení však předcházel jeho neúspěšný pokus o útěk. Policisté jej nakonec zpacifikovali za použití donucovacích prostředků. Zadržený se odmítl podrobit odborné dechové zkoušce a během střežení vystupňoval svoji agresivitu až tak, že měl plivnout do obličeje jednomu ze zasahujících policistů," dodala mluvčí.

Konec série krádeží. Recidivista kradl kola, dobýval se i do aut

Desítky krádeží má na kontě od letošního května jedenatřicetiletý recidivista, kterého se strážcům zákona podařilo tento týden zadržet v olomouckém obchodě. Muž kradl jízdní kola, vloupával se do aut i sklepů. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Vzápětí vyšlo najevo, že muž byl již v minulosti odsouzen pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví. Nyní ho vyšetřovatelé obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů poškození cizí věci a výtržnictví. Hrozí mu až deset let vězení.

"Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval," potvrdila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky cihla, beton, automobil, poškození, zranění, recidivista, vazba, policie, Olomouc, okres Šumperk, Pasteur

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista házel na projíždějící auta beton a cihly, zasáhl spolujezdkyni. Skončil ve vazbě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.