Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Motorkář vezl syna a pod Červenohorským sedlem narazil do svodidel. Dítě skončilo v nemocnici

V serpentinách pod Červenohorským sedlem v Jeseníkách nezvládl jízdu řidič motorky a narazil do svodidel. Za sebou měl svého nezletilého syna, který se při pádu zranil a skončil v šumperské nemocnici. Havárie motorkářů na Červenohorském sedle nejsou nijak výjimečné.

Nehoda se stala v sobotu v klesání plném serpentin ve směru od Červenohorského sedla na Kouty nad Desnou na Šumpersku.

"Řidič jel se svým nezletilým synem, jízdu na motocyklu nezvládl a při vjetí do pravotočivé zatáčky přejel do protisměru a skončil ve svodidlech. Po pádu skončil jeho mladý spolujezdec v nemocnici v Šumperku," popsala havárii mluvčí policie Miluše Zajícová.

Syn naštěstí podle policie neměl vážné zranění, dechová zkouška vyloučila, že by motorkář před jízdou pil alkohol. Škoda je 30 tisíc korun. 

Na Červenohorském sedle závodili motorkáři. Napadli muže, který je fotil

Motorkáři, kteří závodili v serpentinách pod Červenohorským sedlem v Jeseníkách, napadli šestačtyřicetiletého muže z Jesenicka poté, co se snažil vyfotit jejich motorky. Muž tvrdí, že jeden ho povalil a druhý mu vytrhl mobilní telefon, kterým...

V zatáčkách na Červenohorském sedle nejsou havárie motorkářů ničím výjimečným. Naposledy zde havaroval dvaatřicetiletý jezdec z Polska. Začátkem září rovněž o víkendu jel příliš rychle a v levotočivé zatáčce číslo šest narazil do svodidel také ve sjezdu směrem na Kouty nad Desnou. Zatímco stroj se odrazil zpět na silnici, muž přepadl do příkrého svahu.

Zasahovat tentokrát musela i Horská služba, která zraněného muže vyprostila z nepřístupného terénu. 

"Horská služba to měla k místu události kolem pěti kilometrů, takže záchranáři tam byli doslova za pár minut. Na místě našli motorkáře pod silnicí s poraněným hrudníkem, zlomenými žebry a pod kolenem zlomenou levou nohou. Byl při vědomí a komunikoval. Po základním ošetření, nasazení krčního límce a umístění zraněného do vakuové matrace ho záchranáři dostali na nosítkách na silnici, kde už přistával vrtulník," informovali tehdy horští záchranáři na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, motorkář, serpentýny, syn, zranění, nemocnice, Červenohorské sedlo, policie, Jeseníky, Kouty nad Desnou, Nemocnice Šumperk, silnice, Polsko, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář vezl syna a pod Červenohorským sedlem narazil do svodidel. Dítě skončilo v nemocnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.