Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

U Krčmaně havarovalo pět aut, dva lidé se zranili. Tah na Přerov byl ráno uzavřený

, aktualizováno 12. října 2022, 10:29

Hromadná nehoda pěti vozidel zablokovala dnes ráno u Krčmaně na Olomoucku silnici I/55 z Olomouce ve směru na Přerov. Podle policie se na místě srazila dodávka a čtyři osobní auta, dva lidé jsou zranění. Doprava stála, tvořily se kolony.

Motorkář vezl syna a pod Červenohorským sedlem narazil do svodidel. Dítě skončilo v nemocnici

V serpentinách pod Červenohorským sedlem v Jeseníkách nezvládl jízdu řidič motorky a narazil do svodidel. Za sebou měl svého nezletilého syna, který se při pádu zranil a skončil v šumperské nemocnici. Havárie motorkářů na Červenohorském sedle...

Důležitý tah na Přerov byl podle olomoucké policejní mluvčí Petry Vaňharové ráno uzavřen. Při nehodě se podle ní zranili dva lidé.

Nehoda se stala kolem 07:30. "U Krčmaně došlo k dopravní nehodě několika vozidel, doprava na místě stojí. Osobní auta mohou místo nehody objet přes přilehlou polní cestu," uvedla ráno policejní mluvčí.

Po nehodě auta místo havárie objížděla, později začali dopravu řídit policisté kyvadlově, což řidiče zdržovalo.

Na místě zasahovali také hasiči. "V pěti vozidlech cestovalo celkově šest lidí. Poskytli jsme první pomoc a předali je záchranné službě. Jedna dodávka začala po srážce hořet, požár zdolali účastníci nehody pomocí hasicích přístrojů," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči zajistili místo nehody proti požáru a zlikvidovali úniky provozních kapalin. "Nyní probíhá vyšetřování, budeme asistovat při odtahu a postaráme se o úklid vozovky. Dopravu řídí policie kyvadlově," popisovala dopoledne situaci mluvčí hasičů.

Dva zraněné odvezli záchranáři do olomoucké fakultní nemocnice. "Jednalo se o lehká zranění, šlo o pohmožděniny hrudníku," řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková.

Obdobné komplikace zažívali řidiči u Krčmaně v obou směrech také v pondělí ráno, i tehdy stáli kvůli potížím v dopravě v dlouhých kolonách.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky hromadná nehoda, uzavírka, tah, policie, Olomouc, Přerov, havárie, doprava, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Krčmaně havarovalo pět aut, dva lidé se zranili. Tah na Přerov byl ráno uzavřený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.