Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Nový kruhový objezd v Určicích nahradí nepřehlednou křižovatku. Průjezd obcí bude plynulejší

Nový kruhový objezd, který nahradí nepřehlednou křižovatku na začátku Určic na Prostějovsku, začal sloužit motoristům. Stavba přišla na téměř třicet milionů korun, součástí jsou nové chodníky, odstavné parkoviště nebo autobusová zastávka. Průjezd Určicemi nyní bude plynulejší.

Konec otravných kolon u Prostějova. Silničáři dokončili opravy dálničního sjezdu a pro letošek i estakády

Motoristé, kteří projíždějí po dálnici okolo Prostějova, si konečně oddychnou. Pro letošek definitivně končí otravné kolony a zdržení, které zde byly na denním pořádku. Silničáři dokončili opravy sjezdu a pro letošek také estakády, plný provoz...

"Stavební firma měla na realizaci celého projektu 140 dnů. Veškeré práce se stihly v plánovaném termínu," uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha (ODS). Nový kruhový kruhový objezd o průměru 32 metrů vyřešil nepřehledné křížení hned čtyř silnic třetích tříd. Uprostřed je prostor pro vysazení zeleně.

"Součástí prací bylo také nové odvodnění stávající silnice, obnova dopravního značení, vybudování odstavných stání a parkovišť včetně autobusových zastávek," dodal v tiskové zprávě Zácha.

Určice navíc vybudovaly chodníky, parkoviště, uliční vpusti a terminál pro autobusy. Tato část stavebních prací přišla zhruba na 14 milionů korun, převážnou část nákladů pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Obecní úřad v Určicích postupně investuje do stavby nového průtahu obcí. Investice je rozdělena do několika etap, kruhový objezd je součástí průtahu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky kruhový objezd, stavba, doprava, Určice, Olomoucký kraj, Prostějovsko, Michal Zácha, okres Prostějov, ODS, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový kruhový objezd v Určicích nahradí nepřehlednou křižovatku. Průjezd obcí bude plynulejší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.