Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Konec otravných kolon u Prostějova. Silničáři dokončili opravy dálničního sjezdu a pro letošek i estakády

Motoristé, kteří projíždějí po dálnici okolo Prostějova, si konečně oddychnou. Pro letošek definitivně končí otravné kolony a zdržení, které zde byly na denním pořádku. Silničáři dokončili opravy sjezdu a pro letošek také estakády, plný provoz zcela bez omezení začne nejpozději příští úterý.

"Stavba mimoúrovňové křižovatky je hotová, chystají se poslední dokončení a zároveň finišuje stavební část rekonstrukce estakády. Obě stavby zásadním způsobem ovlivňovaly průjezd po dálnici v Prostějově. Nejpozději v úterý příští týden budou obě stavby průjezdné bez jakéhokoliv omezení v režimu dva plus dva jízdní pruhy," potvrdil dnes mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl.

Oprava sjezdu z dálnice D46 v Prostějově přišla na 196 milionů korun. "V rámci dvouleté stavby vznikly nové mimoúrovňové větve umožňující bezpečnější nájezd a výjezd řidičů z D46. Původní uspořádání mimoúrovňové křižovatky sloužilo od začátku devadesátých let, přestavba spočívala v rozšíření dálnice včetně bourání mostů. Nové sjezdové a nájezdové rampy zásadním způsobem přispějí k bezpečnosti provozu," uvedl Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Cesta po dálnici na Brno je snadnější. Silničáři dokončili opravu mostu u Vranovic-Kelčic

Cesta po dálnici z Olomouce na Brno je o něco snadnější. Silničáři dokončili opravy mostu u Vranovic-Kelčic na Prostějovsku, kde se často tvořily kolony. Nyní už jsou v provozu všechny čtyři pruhy a fungují i sjezdy. Motoristé však stále musí...

Opravy estakády za 350 milionů korun spočívají v její kompletní rekonstrukci, výměně ložisek a vozovky a celkové sanaci. Estakáda, která byla v tak špatném stavu, že z ní už odpadával beton, dostane také novou protihlukovou stěnu.

"Oprava estakády je přesně v polovině. Tvoří ji dva paralelní mosty, letos se opravoval jeden, příští rok přijde na řadu druhý," podotkl mluvčí silničářů Rýdl.

Dokončovací práce si však ještě vyžádají uzavírky v okolí. Od příští středy až do konce týdne bude například úplně uzavřena silnice II/367 Kralická přímo pod sjezdem z dálnice kvůli opravě vozovky. Až do konce října o víkendech pak budou kvůli pracím na estakádě uzavřeny ulice Průmyslová a Vrahovická. "Bude pokračovat výměna ložisek na mostě, ale to už neomezí provoz na dálnici," ubezpečil Mazal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šverdík, Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky D46, estakáda, sjezd, opravy, uzavírky, objížďky, kolony, doprava, stavba, ŘSD, Prostějov, oprava, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec otravných kolon u Prostějova. Silničáři dokončili opravy dálničního sjezdu a pro letošek i estakády  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.