Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Rozbitý přejezd U Anči se uzavírá. Do konce října projde opravou

Od víkendu se rozběhne dlouho očekávaná oprava přejezdu u hejčínského gymnázia v Olomouci. Stavební firma bude na rekonstrukci pracovat do konce října. Místo bude neprůjezdné pro veškerou dopravu, cestující MHD i linkových autobusů.

Už od poloviny října pracují stavbaři na rozsáhlé revitalizaci zastávky Olomouc – Hejčín, což má přinést výrazné zlepšení komfortu pro cestující na tomto úseku železnice. Od soboty 22. října se dočká opravy také přejezd s označením P7612 v ulici Tomkova. Na nevyhovující stav křížení železnice a silnice si dlouhodobě stěžují nejen místní obyvatelé.

Říjen, měsíc oprav přejezdů. Provoz v Olomouci přibrzdí několik uzavírek

V závěru prvního říjnového týdne se naplno rozběhla pětitýdenní rekonstrukce přejezdu na frekventovaném tahu z Olomouce na Šternberk. Další stavební práce jsou v plánu také na křížení silnice se železniční tratí v Hejčíně v křižovatce U Anči a...

 

„Během generální opravy přejezdu dojde k celkové výměně kolejí včetně podloží do hloubky s využitím nových technologií tak, aby silně vytížený přejezd vydržel, co možná nejdéle. Zároveň ale tedy dojde po dobu rekonstrukce k silnému omezení dopravy v tomto místě a po určitou dobu bude přejezd zcela neprůjezdný i pro MHD,“ přiblížil na sociálních sítích Aleš Vánský z Komise městské části Hejčín.

Kvůli opravě železniční stanice nemohou nyní řidiči projíždět ulicí Na Trati. Od soboty se uzavírka přesuna na ulici Tomkovu právě do místa železničného přejezdu. Omezení v sousedství známé olomoucké restaurace U Anči se dotkne i autobusové dopravy. „Uzavírka komunikace ovlivní provoz autobusových linek číslo 10, 12, 21 a 29, které budou provozovány dle výlukových jízdních řádů,“ sdělila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Hlubočky mají letos otevřít prodlouženou sjezdovku. V plánu jsou další navážky zeminy a lanovka

Už od letošní zimní sezony by měli lyžaři a snowboardisté vyrazit na prodlouženou sjezdovku v Hlubočkách u Olomouce. Po takřka deseti letech navážení zeminy a dalšího materiálu je kopec delší o sto metrů, terénní úpravy s využitím mnoha tisíců...

 

Stavba ovlivní i provoz dvou spojů příměstských autobusů na linkách 890302 Olomouc – Litovel a 891392 Olomouc – Příkazy. Podle webu Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje autobusy vyrazí obousměrnou objízdnou trasou přes ulice Řepčínská a Horní Hejčínská a dále po svých běžných trasách. „Zastávka Olomouc, Svatoplukova nebude obousměrně obsluhována s náhradou v zastávce Olomouc, Řepčín, škola. Zastávka Olomouc, Na trati nebude obsluhována bez náhrady,“ informuje KIDSOK.

Lidé v okolních ulicích se obrací na komisi městské části kvůli nárůstu dopravy, příliš jiných variant náhradních tras ale zřejmě není k dispozici. „Občané poukazují na značný nárůst dopravy na ulici Horní hejčínská a Balbínova v souvislosti s nevhodně stanovenou objízdnou trasou při rekonstrukci železniční zastávky a přejezdu Na Trati. Situace je neúnosná i v běžném provozu, ale současný režim je pro obyvatele dotčených ulic a chodce doslova tragédií. Zástupci KMČ bylo odborníky z magistrátu sděleno, že se situací nelze nic dělat a jediná možnost ke zmírnění situace je oslovit Městskou policii Olomouc a požádat o zvýšený dohled,“ konstatovali k aktuální situaci zástupci KMČ Hejčín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky doprava, přejezd, železnice, silnice, Hejčín, uzavírka, DPMO, Olomouc, oprava, rekonstrukce, Dopravní podnik města Olomouce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozbitý přejezd U Anči se uzavírá. Do konce října projde opravou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.