Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na obchvatu Olomouce havarovalo devět aut, šest lidí se zranilo. Směr na Mohelnici byl uzavřený

, aktualizováno 26. října 2022, 19:41

Devět automobilů se odpoledne srazilo na obchvatu Olomouce na D35 před kruhovým objezdem u Globusu. Šest zraněných si převzali záchranáři, směr na Mohelnici byl uzavřený. Osobní vozy později mohly okolo projíždět kyvadlově, plně byl provoz obnoven až v podvečer.

Hromadná nehoda pěti vozidel zablokovala dnes ráno u Krčmaně na Olomoucku silnici I/55 z Olomouce ve směru na Přerov. Podle policie se na místě srazila dodávka a čtyři osobní auta, dva lidé jsou zranění. Doprava stála, tvořily se kolony.

"Aktuálně řešíme hromadnou nehodu šesti osobních a dvou nákladních aut na obchvatu Olomouce na D35 před kruhovým objezdem u Globusu. Zranilo se šest osob, poskytujeme první pomoc a asistujeme záchranářům. Komunikace je uzavřena ve směru ze Slavonína na objezd u Globusu," potvrdila odpoledne mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová. Dva zranění skončili v nemocnici.

Podle policie se hromadná nehoda stala před půl třetí odpoledne, plné obnovení provozu policie očekává až ve večerních hodinách. Osobní automobily se nehodě mohly vyhnout, když místo objely přes Olomouc. Škoda je 1,3 milionu korun.

"Podle odhadu velitele zásahu bude uzavírka trvat minimálně tři až čtyři hodiny. Probíhá vyšetřování nehody, budeme asistovat při odtahu vozidel, využijeme technický speciál s hydraulickou rukou, abychom urychlili zprůjezdnění komunikace. Zároveň zajistíme uniklé kapaliny a postaráme se o úklid vozovky," dodala později odpoledne mluvčí hasičů.

Mluvčí policie Petra Vaňharová potvrdila, že šest osob se zranilo, do péče si je převzala zdravotnická záchranná služba. "Místo dopravní nehody je kyvadlově průjezdné pro osobní vozidla. Objízdné trasy pro nákladní auta vedou přes Hněvotín, Topolany a Neředín. Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření," uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, obchvat, D35, zranění, hasiči, Olomouc, Mohelnice, Globus, havárie, policie, Slavonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na obchvatu Olomouce havarovalo devět aut, šest lidí se zranilo. Směr na Mohelnici byl uzavřený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.