Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Cestu přes areál fakultní nemocnice ovlivní rekonstrukce. Objížďka vede přes opomíjený vjezd

Při cestě na centrální parkoviště Fakultní nemocnice Olomouc musejí návštěvníci areálu počítat od začátku listopadu se změnou. Na silnici u parkoviště budou probíhat stavební práce a od vjezdu v ulici Hněvotínská nebude tento úsek přístupný. K dispozici ale bude alternativní trasa přes nedalekou nevyužívanou bránu.

Centrální parkoviště nedaleko budovy Y ve FN Olomouc nebude od 1. do 14. listopadu přístupné po silnici od vjezdu s označením Hněvotínská 1, který je návštěvníky areálu velmi často využíván. „Část cesty vedoucí od budovy Y k parkovišti bude neprůjezdná, neboť se bude pokládat nový asfaltový povrch. K vjezdu do areálu v uvedeném období lze využít vjezd Hněvotínská 2,“ objasnil mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher. Řidiči, kteří k centrálnímu parkovišti míří z vjezdu I. P. Pavlova, budou moct přijet tak, jak jsou zvyklí.

Schéma listopadové uzavírky v areálu Fakultní nemocnice Olomouc Foto: FN Olomouc

Do největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě se mohou motoristé dostat právě třemi vjezdy, ten nejnovější je vzdálený zhruba 400 metrů od frekventované brány Hněvotínská 1. Využití tohoto vjezdu je ale podle zástupců nemocnice minimální. „V podstatě jej využívají pouze lidé parkující na přilehlých plochách P3 a P4. Během září bylo na bráně Hněvotínská 2 zaznamenáno kolem 1400 vjezdů, u bran Hněvotínská 1 a I. P. Pavlova to bylo shodně cca 30 tisíc vjezdů. I toto omezení by jako pozitivní vedlejší efekt mohlo mít obeznámení návštěvníků našeho areálu s touto variantou vjezdu,“ poznamenal mluvčí Fritscher. Podle schématického nákresu uzavírky je z některých směrů centrální parkoviště tímto vjezdem dokonce přístupné ještě lépe než tradičně využívanou trasou.

Během standardního měsíce podle mluvčího nemocnice zamíří do areálu zhruba tři tisíce aut za den. Ne každé vozidlo zde zůstane zaparkované, celková kapacita pro parkování se pohybuje okolo 1140 míst.

Rakovina prostaty či infarkt varlete. Urologové probírali závažné diagnózy na konferenci v Olomouci

Nejnovější výzkumy i možnosti léčby závažných onemocnění probíralo několik stovek odborníků z oblasti urologie na výroční konferenci v olomouckém hotelu Clarion. Mezi hlavní témata třídenního setkání patřila problematika rakoviny prostaty i...

 

„V současné době se neplánuje vznik další velké parkovací plochy. To bude možné až s dalším rozvojem areálu v rámci existujícího generelu v souvislosti se stavební a demoliční činností. Aktuálně se plánují zhruba dvě desítky nových parkovacích míst v souvislosti s rekonstrukcí stávajících komunikací v areálu,“ doplnil k záměrům nemocnice v otázce rozšíření parkovacích kapacit mluvčí Fritscher.

Zejména v dopoledních hodinách se u obou hlavních vjezdů potýkají řidiči s kolonami či delší dobu čekají na odbavení u parkovacích automatů. Od tohoto roku se přitom rozběhla možnost uhradit poplatek za parkování pomocí QR kódu přes mobilní telefon s využitím internetové platby. Variantu oskenování kódu na parkovacím lístku mobilem zatím návštěvníci areálu také využívají jen velmi málo. „V měsíci září bylo z celkového počtu cca 62 tisíc vjezdů využito tohoto způsobu placení v asi 380 případech. Hlavní výhodou je to, že lidé nemusejí zajíždět k parkovacímu automatu a případně u něj čekat ve frontě. Předpokládáme, že tento způsob placení bude do budoucna využívat stále více motorizovaných návštěvníků našeho areálu,“ podotkl Adam Fritscher.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Doprava, uzavírka, rekonstrukce, silnice, Fakultní nemocnice Olomouc, parkování, vjezd Hněvotínská, Olomouc, nemocnice, Ivan Petrovič Pavlov, Střední Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu přes areál fakultní nemocnice ovlivní rekonstrukce. Objížďka vede přes opomíjený vjezd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.