Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

V Olomouci komplikovaly provoz dvě nehody. Hasiči museli vyprostit zaklíněného řidiče

, aktualizováno 2. listopadu 2022, 11:25

Dvě nehody komplikovaly provoz v Olomouci. Dvě osobní auta se srazila na křižovatce Pražské ulice a třídy Míru, zaklíněného řidiče museli vyprostit hasiči. Další havárie se stala před rondelem u Globusu.

VIDEO: Obtížný zásah hasičů ve Šternberku. V hořící garáži byly plynové lahve, jeden člověk se zranil

S plynovými lahvemi, svařovacími agregáty nebo acetylenovou soupravou se museli vyrovnat hasiči, kteří likvidovali požár garáže a dílny ve Šternberku. Na místě zasahovaly čtyři jednotky, jeden člověk byl zraněn. Škoda je půl milionu korun.

"Právě řešíme dopravní nehodu dvou osobních aut na křižovatce Pražské ulice a třídy Míru v Olomouci. Po bočním střetu zůstal v jednom voze zaklíněn zraněný řidič. Za pomoci hydraulických vyprošťovacích nástrojů jsme odstranili dveře a na páteřní desce jsme jej opatrně dostali ven," popsala dopoledne mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Řidič měl zraněnou nohu, kterou hasiči zpevnili vakuovou dlahou a muže předali záchranářům. "Havarované vozy jsme odtáhli z komunikace a postarali jsme se o uniklé provozní kapaliny a úklid vozovky. Zároveň zasahujeme u další nehody u čerpací stanice před rondelem u Globusu," dodala mluvčí hasičů.

Zde se srazily tři osobní vozy a jeden člověk se zranil. "Nyní probíhá vyšetřování příčin a okolností nehody, komunikace je jedním pruhem průjezdná," uvedla mluvčí.

Policie uvedla, že provoz okolo obou míst je omezený, na průtahu a na výpadovce na Litovel se mohou tvořit kolony a řidiči musí počítat se zdržením. Policie odhaduje omezení provozu do jedenácté hodiny dopolední.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, vyproštění, provoz, hasiči, Olomouc, Pražská, havárie, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouci komplikovaly provoz dvě nehody. Hasiči museli vyprostit zaklíněného řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.