Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

U Postřelmova jde do finiše klíčová křižovatka. Napojí se na ni tah na Šumperk i Chromeč

Rozsáhlá plocha za Postřelmovem na Šumpersku se během tří měsíců proměnila k nepoznání, stavbaři finišují se stavbou velké mimoúrovňové křižovatky se dvěma kruhovými objezdy. Hotovo má být v polovině prosince. Dopravní řešení je součástí obchvatu Bludova, jedné z největších investic ŘSD do stavby silnice první třídy v Olomouckém kraji.

Od září je zavřený obchvat Postřelmova a motoristé musejí při cestách do Šumperku využívat objízdnou trasu přes Sudkov a Dolní Studénky. Na Zábřeh řidiči mohou jet přes Chromeč. Důvodem je výstavba mimoúrovňové křižovatky, která za Postřelmovem napojí nově budovaný obchvat Bludova.

Trasa mezi Postřelmovem a Bludovem se má otevřít zhruba za dva týdny. Podle serveru dopravniinfo.cz by měla uzavírka čtyřproudového obchvatu Postřelmova trvat do 17. prosince, Žerotínovy ulice na okraji Postřelmova se pak mají omezení týkat až do konce roku.

Nové části D35 se začnou rýsovat v příštím roce. Úseky od Mohelnice budou zřejmě poslední

Výrazný pokrok v budování alternativní trasy k dálnici D1 plánuje Ředitelství silnic a dálnic na příští stavební sezonu. V roce 2023 by se podle generálního ředitele ŘSD Radka Mátla mělo začít stavět hned několik nových úseků D35. Tato silnice...

Více než pět kilometrů nového silnice první třídy číslo 44 se ale bude stavět ještě takřka dva roky, mimo jiné je potřeba navézt na tuto část silnice celkem přibližně milion kubíků zeminy. „Stavba obchvatu Bludova se hemží dělníky, kteří pracují v celé trase od Postřelmova přes Sudkov po Šumperk. Prioritu mají aktuálně mosty, dále pokračují například násypy zvedající budoucí silnici I/44 vysoko nad okolní záplavovou zónu,“ přiblížil v závěru listopadu mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Obchvat Bludova vyjde na 2,3 miliardy korun a představuje klíčovou stavbu, která zvýší dopravní dostupnost severní části Olomouckého kraje. Významný vliv bude mít pro Šumperk, kde se napojí na okraji města do kruhového objezdu, ale také pro okolní obce, které trápí silný provoz.

Na dokončovanou mimoúrovňovou křižovatku u Postřelmova se v budoucnu napojí také přeložka silnice I/11 Chromeč – Postřelmov. Čtyřkilometrový úsek se staví od letošního května a v provozu by měl být současně s obchvatem Bludova začátkem roku 2024.

„Stavba této silnice pokračuje výkopy, násypy a přípravou propustků. Důležitou součástí harmonogramu jsou vrtané piloty, zároveň stavbaří pokládají kanalizaci a chráničky kabelů,“ podotkl k aktuálnímu dění mluvčí Mazal.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, investice, obchvat, Bludov, Postřelmov, Šumperk, stavba, Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Postřelmova jde do finiše klíčová křižovatka. Napojí se na ni tah na Šumperk i Chromeč  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.