Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

VIDEO: Řidiči mohou jásat. Dnes se otevřel most ve Šternberku, volná je také cesta ze Zábřehu na Šumperk

Dnešek přinesl řidičům v Olomouckém kraji dobré zprávy. Skončily opravy mostu ve Šternberku a doprava na hlavním tahu na Opavu je plně obnovená. Silničáři zároveň oznámili, že s předstihem zprovoznili mimoúrovňovou křižovatku u Postřelmova a bez objížděk je opět v provozu trasa ze Zábřehu na Šumperk.

"Opravený most ve Šternberku je obousměrně průjezdný. Mimo silnici I/46 budou ještě pokračovat dokončovací práce," potvrdil na dotaz Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Opravy na frekventovaném tahu ze Šternberka na Opavu končí po více než osmi měsících, provoz zde byl kyvadlový, což způsobovalo kolony a zdržení. Místo původního mostu z roku 1978 vzniklo přes Sprchový potok v Jívavské ulici nové přemostění. Investice byla přibližně padesát milionů korun.

Součástí projektu jsou i úpravy silnice I/46 vedoucí na Moravský Beroun a dále na Opavu, cestu doplní středové ostrůvky i parkovací zálivy. Obnova se dotkla také chodníků, sjezdů na přilehlé pozemky a zeleně v oblasti staveniště.

U Postřelmova jde do finiše klíčová křižovatka. Napojí se na ni tah na Šumperk i Chromeč

Rozsáhlá plocha za Postřelmovem na Šumpersku se během tří měsíců proměnila k nepoznání, stavbaři finišují se stavbou velké mimoúrovňové křižovatky se dvěma kruhovými objezdy. Hotovo má být v polovině prosince. Dopravní řešení je součástí obchvatu...

Na objížďky a zdražení si stěžovali také řidiči na hlavní, tahu z Olomouce na Jeseníky v úseku ze Zábřehu do Šumperka. 

"Došlo k urychlenému propojení částí obchvatů Bludova a Postřelmova, proto bude během dnešního dne obousměrně zprůjezdněna trasa Zábřeh Šumperk. Řidiči mohou v předstihu použít nový úsek mimoúrovňového křížení u Postřelmova, kudy pohodlně projedou na Šumperk a zpět bez objížděk," uvedl na sociálních sítích Mazal. 

Mimoúrovňová křižovatka za Postřelmovem má dva kruhové objezdy a bude součástí obchvatu Bludova, jedné z největších investic silničářů v Olomouckém kraji. Od září byl kvůli stavbě zavřený obchvat Postřelmova a motoristé museli při cestách do Šumperka jezdit po objížďkách přes Sudkov a Dolní Studénky. 

Obchvat Bludova vyjde na 2,3 miliardy korun a představuje klíčovou stavbu, která zvýší dopravní dostupnost severní části Olomouckého kraje. Významný vliv bude mít pro Šumperk, kde se napojí na okraji města do kruhového objezdu, ale také pro okolní obce, které trápí silný provoz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky uzavírky, konce, opravy, stavba, most, ochvat, Šternberk, Bludov, Zábřeh, Šumperk, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidiči mohou jásat. Dnes se otevřel most ve Šternberku, volná je také cesta ze Zábřehu na Šumperk  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.