Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Autobusy v Olomouci vyrazí podle nových jízdních řádů. Změna se dotkne dvacítky linek

Od neděle se cestující v olomoucké MHD musejí mít na pozoru, dochází ke změně jízdních řádů. Úpravy se dotknou takřka dvacítky autobusových linek, pro tramvaje se harmonogram spojů upravoval už v polovině listopadu. Podle mluvčí DPMO se ale jedná pouze o drobné zásahy.

„Půjde hlavně o dílčí úpravy, které navazují i na změny v jízdních řádech Českých drah. Posuny se pohybují většinou v řádu několika minut, aby spoje navazovaly na vlaky a tramvaje. Dále jde také o reakci na požadavky z městských částí nebo podněty od velkých zaměstnavatelů, škol či okolních obcí,“ přiblížila k aktuálním zásahům do odjezdů autobusů mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Jízdní řády platné od 11. prosince jsou k dispozici na webu dopravního podniku a cestující si tak mohou oveřit případné změny u spojů, které využívají. U některých linek se úpravy týkají spojů před pátou hodinou ranní, u dalších se mění časy příjezdu v ranní a odpolední špičce či režim provozu v dopravním sedle, tedy v době dopoledního nižšího využití autobusů.

Semafory na Nových Sadech čekají na vyladění. Řidiči láteří, tramvaje hlásí zpoždění

Nejen někteří motoristé, ale také řidiči tramvají prožívají trable při průjezdu řadou světelných křižovatek v přebudované části Nových Sadů v Olomouci. Na zhruba 350 metrech Rooseveltovy ulice jsou nyní čtyři místa se semafory, o světelnou...

V nových časových polohách bude kvůli prodloužení tramvajové trati na Nové Sady a Povel vedená také hojně využívaná linka číslo 16. „Mírně se měnil interval, ale neodebíraly se spoje. Odjezdy se měnily v řádu minut. Aby se autobus nepotkával s tramvají číslo tři a lidé měli víc možností si vybrat spoj. Tramvaj a autobus by se jinak na zastávkách zbytečně dublovaly,“ podotkla mluvčí Sýkorová.

U linky 28 se na základě požadavků firem z oblasti Technologického parku navýšil počet spojů v úseku Nedvězí - Technologický park. U vybraných spojů dochází k časovým posunům v celé trase. Ve vybraných časech dojde k úpravě i například u linky 42, která dopravně obsluhuje areál olomoucké fakultní nemocnice.

Pro lepší provázanost se železniční dopravou se změní také odjezdy nočních spojů číslo 50, 51 a 52. Také České dráhy totiž od neděle zavádějí nový jízdní řád.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, autobus, MHD, DPMO, jízdní řád, jízdní řád Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusy v Olomouci vyrazí podle nových jízdních řádů. Změna se dotkne dvacítky linek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.