Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Kiss and Ride. U základních škol v Přerově lze bezpečně zastavit a vyprovodit děti do vyučování

U několika základních škol v Přerově se nyní objevila speciální parkovací místa pro krátkodobé zastaven umožňující dětem bezpečně vystoupit z aut, kterými je do školy vozí rodiče. Po Základní škole J. A. Komenského v Předmostí jsou tato místa u dalších šesti škol.

Ozdoba přerovského náměstí je hotová. Stovky let stará studna získala moderní zakrytí

Nový atraktivní prvek získalo Horní náměstí v Přerově, posezení i zajímavý pohled do hlubin nabídne umělecky ztvárněné zakrytí historické studny. Ta sloužila obyvatelům města už na přelomu 15. a 16. století. Po archeologickém průzkumu a vykácení...

Parkovací místa u škol jsou označena K+R, což znamená Kiss and Ride. Polib a jeď. Na vyznačeném místě mohou rodiče na krátkou dobu zastavit s autem, rozloučit se se svými dětmi a pokračovat. Zdržet se u této značky je možné jen na nezbytně dlouhou dobu vždy od pondělí do pátku od 6 do 17 hodin.

Vlajkovou lodí byla Základní škola J. A. Komenského v Předmostí, kde se značka objevila už na začátku letošního roku. Nyní přibylo dalších šest míst, kde mohou děti bezpečně vystoupit z auta, když přijíždějí do školy nebo se naopak vracejí z vyučování domů.

"Svislé i vodorovné dopravní značení je nově u škol U Tenisu, Za Mlýnem, B. Němcové, Svisle, Želatovská a také u ZUŠ B. Kozánka," uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil (ANO).  Na každém místě je prostor pro zastavení tří aut.

"V současné době se ještě prověřuje, zda by mohla být vybudována místa označená jako K+R v podobě zálivů u škol Velká Dlážka, Za Mlýnem, Trávník, Tenis a Svisle. Pokud by to bylo možné, doplnily by zálivy tato nově vyznačená parkovací místa," uvedla v tiskové zprávě Kamila Lesáková z odboru rozvoje přerovského magistrátu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky kiss and ride, parkování, základní škola, rodiče, děti, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kiss and Ride. U základních škol v Přerově lze bezpečně zastavit a vyprovodit děti do vyučování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.