Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Sníh komplikuje dopravu v Olomouckém kraji. Auta se trápí na Mohelničáku, problémy jsou i na dálnicích

Provoz na silnicích v Olomouckém kraji zkomplikovalo ve středu odpoledne husté sněžení, místy napadlo až několik centimetrů čerstvého sněhu. Policisté v souvislosti s počasím řeší v kraji v posledních hodinách několik dopravních nehod. Vozovka je kluzká na dálnicích, s potíži se potýkají řidiči také v kopci za Mohelnicí či na Přerovsku u obce Kokory.

Modernizace za půl miliardy: D46 u hranice kraje projde sérií úprav

Dálniční tah D46 z Olomouce na Brno čeká v příštím roce další rozsáhlá investice. ŘSD plánuje u Vyškova přestavbu mimoúrovňové křižovatky a další úpravy za více než půl miliardy korun. Současně bude v této lokalitě probíhat hned několik...

Sněžit v kraji začalo odpoledne. Sněhové srážky zasáhly hlavně Šumpersko, Olomoucko, Přerovsko a Prostějovsko. Na silnicích je rozbředlý sníh, opatrnost je na místě i při jízdě po dálničních úsecích. Kluzká je vozovka na dálnicích D1, D46 a D35, které protínají Olomoucko, Prostějovsko a Přerovsko. Na Mohelnickém kopci na silnici 35 je v několikakilometrovém úseku ledovka a sníh, v oblasti se tvoří kolony aut.

Sněhová pokrývka a nízké teploty komplikují provoz i na dálnici D35 nedaleko Lipníku nad Bečvou. Ve směru na Olomouc došlo ke střetu dvou vozidel na úrovni Velkého Újezdu. Silničáři poslali do terénu sypače a pluhy, motoristy nabádají ke zvýšené opatrnosti.

Na hlavním silničním tahu mezi Olomoucí a Šternberkem vpodvečer havarovala u Bělkovic dvě osobní vozidla. Policie tam řídí dopravu kyvadlově jedním jízdním pruhem. Při nehodě nebyl podle prvotních informací nikdo zraněn. Dvě vozidla havarovala také v Olomoucké ulici v Mohelnici. Dvě vozidla havarovala také na silnici 55 u obce Horní Moštěnice na Přerovsku, nikdo nebyl zraněn. V Přerově policisté řeší dopravní nehodu, při které byl sražen chodec. Dopravní nehoda zavřela také silnici mezi Dubem nad Moravou a Prostějovem. 

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by v noci mělo být v Olomouckém kraji převážně zataženo s občasným sněžením. „Ve druhé polovině noci bude docházet většinou k ustávání srážek. Nejnižší teploty se budou pohybovat v rozmezí mínus tří až mínus šesti stupňů Celsia,“ uvedla Eva Richtariková z ostravského pracoviště ČHMÚ.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Dopravní info Olomoucký kraj

Štítky Doprava, sníh, zima, nehoda, dopravní nehoda, silničáři, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh komplikuje dopravu v Olomouckém kraji. Auta se trápí na Mohelničáku, problémy jsou i na dálnicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.