Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Sněhová kalamita na Hané: problémy hlásí D46 z Prostějova i Olomouc

, aktualizováno 16. prosince 2022, 9:17

Vydatné a vytrvalé sněžení komplikuje od pátečního časného rána dopravu napříč Olomouckým krajem. Řidiči hlásí takřka nehybnou kolonu na dálnici D46 mezi Olomoucí a Prostějovem. Dopravní nehody limitují průjezd také v Olomouci.

Výrazné problémy hlásí od rána dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc. „Na 35. kilometru nedaleko čerpací stanice je zablokovaný jeden jízdní pruh, tvoří se tam kolony,“ potvrdil mluvčí Policie ČR Libor Hejtman.

Podle dat ŘSD dostupných na webu dopravniinfo.cz došlo v pátek ráno k nehodě dvou osobních aut také u Těšetic na Olomoucku či na nedalekém úseku Náměšť na Hané – Drahanovice. Havárii hlásí dopravní zpravodajství také na dálnici D35 na úrovni obce Příkazy v úseku Olomouc – Mohelnice. Fronta kamionů se se značnými obtížemi snaží vyjet také klikatý kopcovitý úsek za Šternberkem ve směru na Opavu či Bruntál. Havárie řeší policisté v Olomouci nedaleko Androva stadionu či na sídlišti Nové Sady v ulici Zikova. Řidiči by měli počítat s výrazně prodlouženými dojezdovými časy a na cestách si počínat s maximální opatrností. 

Dálnice kolem Mohelničáku získala důležité rozhodnutí. Hotovo má být v roce 2029

Další posun hlásí Ředitelství silnic a dálnic v přípravě více než osmnáctikilometrového úseku D35 z Mohelnice do Starého Města nedaleko Moravské Třebové. Plánovaná dálnice získala od olomouckého krajského úřadu územní rozhodnutí a státní...

Kamiony byly ráno uvízlé i na přípojné komunikaci k D1 u Říkovic na Přerovsku. „Nedošlo ke zranění, ale nákladní vozy zapadly, protože nezvládly vyjet malý kopeček. U Potštátu jsme odstraňovali nebezpečné stavy, tedy spadené stromy. Vážnější nehodu v tuto chvíli neevidujeme, jedná se většinou o auta zapadlá v příkopu a podobně,“ informoval v ranních hodinách za krajské hasiče mluvčí Radek Buryánek.

Stále platná je výstraha Českého hydrometeorologického ústavu, která trvá do pátečních 17 hodin. „Nová sněhová pokrývka dosáhne během dvanácti hodin pěti až patnácti centimetrů. Pravděpodobná je také tvorba ledovky při mrznoucím dešti,“ informovali meteorologové na sociálních sítích.

„Všem bych doporučil, ať sledují dopravní zpravodajství. Situace je komplikovaná a nepředvídatelná, nějaký čas bude trvat, než silničáři vozovky odklidí. Musíme být shovívaví a řidiči určitě opatrní, opravdu ať raději počítají s časovou rezervou,“ doplnil policejní mluvčí Hejtman.

„Všechna naše technika je venku a fungujeme naplno. Nemáme žádné prostoje. To neznamená, že situace je jednoduchá. Je to malér, podle zpráv co mám, tak jsou na tom nejhůře silnice spravované ŘSD,“ poznamenal hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (PirSTAN).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Dopravní info Olomoucký kraj / Marie Kotišová

Štítky Doprava, sníh, sněhová kalamita, dopravní komplikace, dálnice, D46, Olomouc, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhová kalamita na Hané: problémy hlásí D46 z Prostějova i Olomouc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.