Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Počasí trápí i autobusy, tramvaje či vlaky. Namrzlo i trakční vedení na novém úseku do Šumperka

Nejen osobní automobilovou dopravu zasáhly v pátek ráno komplikace spojené se sněžením. Zpoždění i v řádu několika desítek minut hlásí také České dráhy, a dopravci na meziměstských trasách i v městské hromadné dopravě. Námraza na novém trakčním vedení omezila provoz na trati mezi Bohuňovicemi a Šumperkem.

České dráhy a Správa železnic se potýkají se sněhem, námrazou i spadenými stromy na trati na několika místech v regionu. „V Olomouckém kraji je omezený provoz na trati číslo 290 mezi stanicemi Bohuňovice – Šumperk kvůli námraze na trakčním vedení,“ řekla ke komplikacím na nově elektrifikovaném úseku mluvčí národního dopravce Vanda Rajnochová a dodala: „Provoz vlaků elektrické trakce je zastaven, provoz zajišťují motorové soupravy. Mezi stanicemi Červenka – Litovel na trati číslo 307 je aktuálně také spadlý strom na trati a provoz je zastaven,“ specifikovala Rajnochová. Podle webu mimořádnosti ČD byly odřeknuty také osobní vlaky v úseku Prostějov hlavní nádraží – Nezamyslice, jedná se o spoje Os 3719 a Os 3724.

Vydatné a vytrvalé sněžení komplikuje od pátečního časného rána dopravu napříč Olomouckým krajem. Řidiči hlásí takřka nehybnou kolonu na dálnici D46 mezi Olomoucí a Prostějovem. Dopravní nehody limitují průjezd také v Olomouci.

Od časných ranních hodin dochází ke zpožděním i u linkových autobusů Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (IDSOK). „Z důvodu povětrnostních vlivů vznikají na autobusových i vlakových spojích IDSOK neočekávaná zpoždění,“ uvádí IDSOK na webových stránkách a pro aktuální informace doporučuje sledovat web cestujOK.cz nebo kontaktování dispečinku na telefonním čísle 588 88 77 88. Linky jsou však od rána pod výrazným tlakem dotazů cestujících.

Podobná situace je v případě dispečinku Dopravního podniku města Olomouce. „Aktuální situace je z důvodu kalamity mimořádná. Prosíme o trpělivost při čekání. Naše telefonní linky jsou plně vytíženy, směřujte dotazy do soukromých zpráv na Facebook,“ uvádí v příspěvku k problematické dopraví situaci DPMO na sociálních sítích. Podle mluvčí Anny Sýkorové bylo po osmé hodině zpoždění u většiny autobusových linek přibližně pět až dvacet minut. Kvůli přívalu sněhu byl v dopoledních hodinách dokonce přerušený provoz tramvají na nově vybudovaném úseku přes sídliště Nové Sady. Místo tramvají vyrazily na trasu náhradní autobusy.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, MHD, České dráhy, Dopravní podnik města Olomouce, IDSOK, zpoždění, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí trápí i autobusy, tramvaje či vlaky. Namrzlo i trakční vedení na novém úseku do Šumperka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.