Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Mráz a ledovka trápily řidiče v Olomouckém kraji. U Hněvotína uvízla auta i autobus

Na kluzkých vozovkách nejen v Olomouckém kraji havarovalo v noci a v ranních hodinách několik aut. Komplikace způsobila ledovka například v kopci z Hněvotína do Lutína, kde uvízl i autobus. Nehoda nákladního auta omezila provoz na dálnici D35 nedaleko obce Skrbeň.

Ve vyšších polohách kraje se kvůli silnému větru mohou tvořit sněhové jazyky, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. Na namrzající vozovky upozorňuje ráno správa silnic hlavně na Olomoucku, Šumpersku a Jesenicku. Dopravní komplikace kvůli ledovce vznikly na silnici z Hněvotína do Lutína na Olomoucku, kde několik automobilů sjelo ze silnice. V tomto úseku uvízl i autobus. Na dálnici D35 z Olomouce do Mohelnice u obce Skrbeň v noci havaroval nákladní automobil, komunikace byla průjezdná pouze jedním pruhem.

Dálnice kolem Mohelničáku získala důležité rozhodnutí. Hotovo má být v roce 2029

Další posun hlásí Ředitelství silnic a dálnic v přípravě více než osmnáctikilometrového úseku D35 z Mohelnice do Starého Města nedaleko Moravské Třebové. Plánovaná dálnice získala od olomouckého krajského úřadu územní rozhodnutí a státní...

Ledovka se v noci vytvořila také na silnici 370 u obce Šumvald na Olomoucku. Komunikace je tam v délce sto metrů nesjízdná. Řidiči na sociálních sítích upozorňují na ledovku pokrývající silnici mezi Štěpánovem a Olomoucí. Na Prostějovsku je kvůli navátému sněhu uzavřena silnice třetí třídy mezi Otaslavicemi a Dobrochovem. Neprůjezdná byla také řada úseků v sousedním Moravskoslezském kraji na Bruntálsku, kde se několik silnic v zimě neudržuje. Silnice 11 v obcích Bruntál, Milotice nad Opavou, Razová a Horní Benešov je na několika kilometrech zasypaná sněhem a policie směřuje dopravu náhradní trasou.

Na Šumpersku a Jesenicku silnice ve vyšších polohách pokrývá rozbředlý sníh, na méně důležitých cestách je ujetá vrstva sněhu s posypem. Podobná situace panuje také v kopcovitých částech Olomoucka, Přerovska a Prostějovska. Kvůli silnému větru se mohou tvořit sněhové jazyky. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu pro námrazu platí v Olomouckém kraji až do úterní 23. hodiny, v průběhu dne by podle meterologa Zbyňka Návrata z ostravkého pracoviště ČHMÚ měl většinu území zasáhnout slabý déšť. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí -1 až +2 °C, na Javornicku kolem +7 °C, na horách -2 až +2 °C.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, ledovka, počasí, mráz, zima, sníh, uzavírka, dopravní servis, Hněvotín, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mráz a ledovka trápily řidiče v Olomouckém kraji. U Hněvotína uvízla auta i autobus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.