Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bavorák, který u Němčic nad Hanou sestřelil myslivce, po silnici podle nich letěl stodvacítkou

Tachometr BMW, které předposlední den loňského roku sestřelilo u Němčic nad Hanou na Prostějovsku traktor s myslivci, se podle svědků zastavil na rychlosti 120 kilometrů v hodině. Policie vyšetřuje i řidiče traktoru, protože téměř dvacítka myslivců neměla na vlečce co dělat.

Dvanáct lidí se mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi na Prostějovsku zranilo při nehodě osobního vozu a traktoru, který na vlečce převážel myslivce. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Silnice byla uzavřená.

Nehoda se stala den dopoledne před Silvestrem mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi. Podle policie BMW začalo předjíždět traktor s vlečkou, na které bylo 18 myslivců, v okamžiku, kdy traktor začal odbočovat vlevo, a došlo ke střetu.

"Viník nehody bude úplně jinde, než na straně myslivců. Traktor jen na chvíli přejel na silnici, bavorák ale jel přes 120. Traktorista se nejspíš otočil, vzadu viděl tečku, ale než stačil zabočit, měl auto ve vlečce. To BMW letělo jako kámen. Tachometr mělo zaseklý na 120 kilometrech. Viděli to chlapi, kteří tam byli," tvrdí jednatel Okresního mysliveckého spolku Prostějov Jiří Procházka.

Jakou rychlostí BMW jelo, policie zatím nesdělila. "Okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování," reagovala mluvčí policie Miluše Zajícová. Potvrdila naopak, že myslivci na vlečce traktoru neměli co dělat. "Nehoda se stala na silnici, kde převoz osob tímto způsobem není zákonem povolený. Samozřejmě se i tímto budeme zabývat," sdělila mluvčí policie.

Jednatel mysliveckého spolku Procházka uznal, že myslivci se přepravovali způsobem, který není schválený. "To si řidič zřejmě odnese, ale oni jen na chvíli přejížděli silnici," řekl Procházka.

Hrozivě vypadající nehoda na několik hodin úplně zablokovala silnici mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi. Celkem se zranilo 12 lidí, z toho desítka myslivců. Pro jednoho zraněného z BMW přiletěl vrtulník, desítku lidí pak ošetřili lékaři v prostějovské nemocnici. Dechové zkoušky a orientační testy na drogy byly u obou řidičů negativní.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie ČR

Štítky nehoda, myslivci, vlečka, traktor, BMW, rychlost, zranění, hasiči, vrtulník, Němčice nad Hanou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barbora Golová

ten traktor bez RZ nemá na cestě co dělat,myslivci na vlečce taky ne,BMW jelo(ne letělo)120,přestupek,spíš se zapotí řidič traktoru,pokud existuje spravedlnost....

Sobota, 7. ledna 2023, 19:47Odpovědět

Michal Ficus

Letěl, pak sestřelil mislifce.... A deset srnom*dů raněnejch.
Twl tee pech. Asi neměl ani Stodvacítku, ani BMW ale mesršmita.....

Sobota, 7. ledna 2023, 01:20Odpovědět

Bavorák, který u Němčic nad Hanou sestřelil myslivce, podle nich letěl po silnici stodvacítkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.