Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté budou v Olomouckém kraji důsledně kontrolovat rychlost a alkohol. Loni měli přes 180 akcí

Pře sto řidičů, kteří jeli rychle nebo sedli za volant s alkoholem v krvi, chytli od začátku roku při dvou bezpečnostních akcích policisté v Olomouckém kraji. Na rychlost a alkohol se chtějí zaměřit i do budoucna. Za celý loňský rok měli přes 180 bezpečnostních akcí.

Soudní zákaz ani alkohol muže od řízení neodradily. Policisté ho chytili opilého dvakrát za noc

Těžkou hlavu se soudním zákazem řízení ani s nulovou tolerancí alkoholu si nedělal devětadvacetiletý muž v obci Hluzov nedaleko Hranic. Za volantem jej přistihli policisté, kterým nadýchal jeden a půl promile. Chvíli po zadokumentování případu...

"Nepřiměřená rychlosti a alkohol u řidičů patří mezi hlavní příčiny dopravních nehod," potvrdil mluvčí mluvčí policie Libor Hejtman.

První rozsáhlou kontrolu v letošním roce policisté v Olomouckém kraji provedli minulý pátek, kdy kontrolovali téměř 500 vozidel. "Zjistili jsme 134 dopravních přestupků a 123 z nich jsme vyřídili na místě. Na pokutách jsme vybrali 76 tisíc korun. Sto deset řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost," uvedl mluvčí. Ani jeden řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Naopak toto pondělí při podobné akci bylo hned sedm řidičů opilých. Tři desítky policistů během čtyř hodin zkontrolovaly 400 řidičů. "Policisté zjistili 47 přestupků, z nichž 39 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 13 700 korun. Mimo sedmi přistižených řidičů pod vlivem alkoholu deset řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost," dodal Hejtman.

Kontroly rychlosti, alkoholu a drog jsou pro policii v Olomouckém kraji prioritou, cílem je snížit počet nehod. Loni policisté řešili 5820 dopravních nehod, což je zhruba o 500 více než v předcházejícím roce. Počet smrtelných nehod se však výrazně snížil. 

Loni zemřelo na silnicích v kraji 12 lidí, o rok dříve jich bylo 42. Šlo o sedm řidičů motorových vozidel, dva chodce a tři cyklisty. Ve srovnání s ostatními kraji jde o nejnižší počet usmrcených v České republice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky doprava, policie, kontroly, akce, rychlost, alkohol, drogy, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté budou v Olomouckém kraji důsledně kontrolovat rychlost a alkohol. Loni měli přes 180 akcí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.