Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silnice v Olomouckém kraji pokryla vrstva sněhu. U Huzové se převrátil sypač

, aktualizováno 21. ledna 2023, 10:12

Přibližně po měsíci zasáhlo v noci na sobotu části Olomouckého kraje vydatné sněžení, která přináší i komplikace v dopravě. S potížemi se potýkali motoristé například v serpentinách Ecce Homo nad Šternberkem, zejména silnice nižších tříd pokrývá vrstva sněhu. Policisté i hasiči řešili několik dopravních nehod.

Od nočních hodin vyrazila na silnice v regionu vozidla údržby, pohyb techniky Ředitelství silnic a dálnic mohou lidé sledovat prostřednictvím nových webových stránek. „Portál zobrazuje aktuální polohu vozidel zimní údržby a poskytuje informace o čase posledního provedeného ošetření u jednotlivých dálnic a silnic I. třídy. Na portále jsou na mapě ČR vykreslovány trasy a jednotlivá vozidla. Barva trasy je ovlivněna časovým intervalem posledního ošetření,“ vysvětluje mluvčí ŘSD Tereza Primová.

Řidiči upozorňovali nad ránem na sociálních sítích na komplikace na trase Šternberk – Moravský Beroun – Bruntál. Silničáři v této oblasti varovali před tvorbou sněhových jazyků. Kvůli tomuto jevu také uzavřeli dvojici silnic III. třídy z Nové Vésky na Norberčany a Domašov nad Bystřicí.

Do Jeseníků se vrací zima, areály zasněžují a obnovují provoz. Na své si přijdou i běžkaři

Do Jeseníků se vrací zima. Řada středisek začala opět zasněžovat a obnovuje provoz. Na Ovčárně leží zhruba třicet centimetrů sněhu. Počet běžeckých tras je sice stále omezen, běžkaři se však mohou vydat nejen na Ovčárnu, ale například také na...

Policisté i hasiči vyjížděli v ranních hodinách k několika dopravním nehodám. Do svodidel havarovalo osobní auto na pomezí Olomouckého a Jihomoravského kraje na dálnici D1 u Nezamyslic, do příkopu sjela dodávka na silnici I/35 u Černotína na Hranicku. Rovněž nedaleko Hranic na 304. kilometru dálnice D1 narazilo podle dopravního servisu Policie ČR auto do svodidel ve směru z Přerova na Ostravu.

„V souvislosti s novou sněhovou pokrývkou řešíme sérii dopravních nehod. Zasahujeme u kamionu hrozícího pádem u Černotína, vyprostili jsme řidiče převráceného sypače u Huzové. Řešíme i nehodu osobního automobilu na přejezdu v Petrově nad Desnou, která zastavila vlakovou dopravu na železniční trati,“ komentoval v sobotu dopoledne aktuální zapojení hasičů mluvčí HZS Olomouckého kraje Josef Koláček.

Podle dispečerů údržby ze Šumperska jsou po chemickém ošetření na vozovkách druhé a třetí třídy zbytky rozbředlého sněhu, na silnicích udržovaných inertními posypy je ve vyšších polohách nová vrstva sněhu.

Čerstvý sníh připadl i v nejvyšších partiích regionu například na Červenohorském sedle evidují pracovníci ŘSD silné sněžení v celé oblasti a prudký vítr, silnice by měla být sjízdná se zvýšenou opatrností.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, silnice, silničáři, údržba, sníh, dopravní omezení, Olomoucký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Olomouckém kraji pokryla vrstva sněhu. U Huzové se převrátil sypač  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.