Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na D35 u Litovle se zranili tři lidé. Dálnice na Olomouc byla po sérii nehod zavřená

, aktualizováno 31. ledna 2023, 11:08

Zledovatělé silnice potrápily od úterního rána řidiče v Olomouckém kraji, hasiči evidují zvýšený počet zásahů u dopravních nehod. Kolize zkomplikovaly v průběhu dopoledne také provoz na dálnici D35 na úrovni Litovle ve směru na Olomouc, kvůli likvidaci nehod policie rušný tah zastavila.

„Nyní řešíme srážku tří osobních vozidel na D35 u Mladče ve směru do Olomouce. Na místě jsou tři zranění lidé, poskytujeme jim první pomoc,“ informovala před desátou hodinou o jednom ze zásahů mluvčí Hasičského záchranného sboru Lucie Balážová.

Jen kousek od místa nehody se zraněními havarovalo další auto do svodidel a na frekventovaném tahu do krajského města se tvoří kolony, policisté dálnici uzavřeli, na místě probíhá vyšetřování a likvidace nehody. „Úsek mezi exitem 240 Loštice a exitem 248 Litovel je v tuto chvíli uzavřen,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová. Krátce po 11. hodině se podařilo provoz na dálnici plně obnovit. „Apelujeme na všechny řidiče, aby během jízdy dbali zvýšené opatrnosti. Upozornění platí i pro následující dny,“ podotkla Vaňharová.

Zásah hasičského sboru si vyžádala i nehoda v Kostelci na Hané, kde probíhalo vyprošťování auta z příkopu. „U Držovic ve směru na Olšany se srazilo osobní auto s malotraktorem, byl zraněn jeden člověk. Tomu jsme poskytli první pomoc a předali jej zdravotnické záchranné službě, z pole jsme vyprostili havarovaný zemědělský stroj,“ popsala další ze série ranních havárií Lucie Balážová.

Kalamita na Javornicku. Kvůli námraze padají stromy, cesty jsou zavřené, elektřinu dodávají generátory

Sníh a námraza, která láme stromy a elektrická vedení, již zhruba týden značně komplikují život několika desítkám obyvatel Zálesí a Travné na Jesenicku. Silnice do obou osad jsou často zavřené, hasiči vyjíždějí několikrát denně a elektrickou...

Další automobil havaroval dnes ráno v Samotiškách u Olomouce, také tato nehoda se obešla bez zranění. Osobní vozidlo ráno havarovalo i na silnici 446 u Štěpánova na Olomoucku. Podle hlášení policie nebyl nikdo zraněn.

V noci sněžilo téměř v celém kraji, do terénu opět vyrazily pluhy a sypače. Rozbředlý sníh byl ráno na silnicích zejména v horských okresech Jeseník a Šumperk a také ve vyšších polohách Olomoucka a Prostějovska. Obtížně sjízdná je silnice I/35 z Mohelnice na Šumpersku do Moravské Třebové. Řidiči na sociálních sítích upozorňují na to, že nákladní vozidla po této silnici kvůli kluzkému povrchu ráno neprojedou, osobní vozidla jen s obtížemi.

Problémy měly ráno kamiony také na zasněžené silnici ze Šternberka směrem na Moravský Beroun. Na Prostějovsku správa silnic varuje před sněhovými jazyky, které se kvůli silnému větru mohou ráno tvořit v okolí Protivanova a Konice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, ledovka, nehoda Litovel, nehoda D35, uzavírka, dálnice D35, dopravní nehoda, Olomouc, Litovel, Mohelnice, Loštice, Olomoucký kraj, hasiči, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D35 u Litovle se zranili tři lidé. Dálnice na Olomouc byla po sérii nehod zavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.