Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Husté sněžení komplikuje dopravu. Nehoda zavřela silnici u Olomouce

, aktualizováno 3. února 2023, 10:37

Vydatná ranní porce sněhu zkomplikovala v pátek situaci na silnicích v Olomouckém kraji. V kopcovitých úsecích uvázla těžká nákladní auta. Složky integrovaného záchranného systému řeší v regionu několik dopravních nehod. Kvůli vyprošťovacím pracím po nehodě se zraněním zavřeli policisté silnici mezi Olomoucí a Chomoutovem.

Husté sněžení se projevilo i v komplikacích v dopravě, kromě kamionů stojících v kopcích řeší policie i několik nehod. V Přerově se srazilo osobní auto s autobusem, ke kolizi dvou aut došlo také v Litovli. Tři vozidla se střetla v Olomouci na ulici Sladkovského. Opatrnost je nutná i na dálnici D1, na úrovni Lipníku nad Bečvou havarovala dvě osobní auta. Neprůjezdná byla po nehodě se zraněním silnice 446 mezi Černovírem a Chomoutovem, vyprošťovací a záchranné práce by podle serveru dopravniinfo.cz měly trvat přibližně do půl jedenácté dopoledne.

Zledovatělé silnice potrápily od úterního rána řidiče v Olomouckém kraji, hasiči evidují zvýšený počet zásahů u dopravních nehod. Kolize zkomplikovaly v průběhu dopoledne také provoz na dálnici D35 na úrovni Litovle ve směru na Olomouc, kvůli...

 

Hasičský záchranný sbor od osmé hodiny zaznamenal jedenáct dopravních nehod, které si vyžádaly přítomnost profesionálních či dobrovolných jednotek. „Všechny nehody, u kterých zasahujeme, se protazím obešly bez vážnějších zranění,“ uvedla mluvčí hasičů z Olomouckého kraje Lucie Balážová. Na D35 nedaleko Loštic řešili hasiči nehodu osobního auta a cisterny. „Zasahujeme nyní u Olšan na Šumpersku u nehody osobního auta, v České Vsi na Jesenicku řešíme převrácený kamion a u Postřelmova vůz po smyku v příkopu,“ komentovala v pátek dopoledne aktuální vytížení hasičů mluvčí Balážová.

Silnice v Olomouckém kraji kvůli hustému sněžení od ranních hodin pokrývá na řadě míst sníh nebo rozbředávající sněhová kaše. Správci silnic upozorňují na kluzkou vozovku a sníh na D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí a to mezi 236. až 250. kilometrem, sníh způsobuje komplikace také kamionům na Červenohorském sedle, podle webových kamer Ředitelství silnic a dálnic stojí kamiony na okraji tahu. Kamiony stojí v kopcích i na dalších místech v kraji, například za Šternberkem v oblasti Ecce Homo. Řidiči na sociálních sítích upozorňují na kluzké vozovky.

Silnice byly v kraji ještě kolem 07:00 většinou holé a mokré, poté zasáhlo husté sněžení celý kraj. Silnice nižších tříd nyní většinou pokrývá ujetý sníh, bílá je však i řada hlavních tahů - kromě silnice přes Červenohorské sedlo je to i tah směrem z Šumperka na Bruntál, na Vidly nebo silnice na Konicku. Silnice jsou však všechny sjízdné, na místě je ale potřeba zvýšené opatrnosti.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, sníh, zima, uzavírka, dopravní omezení, Olomouc, Přerov, Litovel, Lipník nad Bečvou, dálnice, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Husté sněžení komplikuje dopravu. Nehoda zavřela silnici u Olomouce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.