Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

V Mohelnici vlak usmrtil člověka, šlo zřejmě o sebevraždu. Doprava na koridoru opět stála

, aktualizováno 14. února 2023, 20:49

V Mohelnici na Šumpersku dnes v podvečer vlak srazil člověka, který se pohyboval v kolejišti. Na následky zranění zemřel. Provoz na hlavním železničním koridoru na Prahu byl opět zastaven v obou směrech. Nehodu vyšetřuje policie.

Nehodu na železnici potvrdil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman

"Dnes krátce po sedmnácté hodině jsme na lince 158 přijali oznámení o střetu osoby s projíždějícím vlakem u obce Mohelnice na železničním koridoru z Olomouce do Prahy. Sražená osoba na místě utrpěla zranění neslučitelná se životem. S největší pravděpodobností se jedná o sebevraždu. Ve vlakové soupravě nebyl nikdo zraněn. Téměř padesát cestujících je evakuováno do nedaleké železniční stanice Mohelnice. Provedená dechová zkouška na alkohol u strojvedoucího byla negativní," uvedl mluvčí policie.

Na dálkových linkách byl provoz vlaků přerušen, byly až dvouhodinová zpoždění. Podle webu ČD byl spoj EC Ostravan z Mostů u Jablunkova do Prahy 80 minut až dvě hodiny opožděn. U Valašského expresu z Horní Lidče do Prahy dráhy uváděly zpoždění 40 až 80 minut. Některé rychlíky a osobní vlaky byly odřeknuty.

Po jedné ze dvou traťových kolejí začaly vlaky jezdit před 19:30, a to sníženou rychlostí.

"Podařilo se nám obnovit provoz po jedné koleji. Následky střetu ale stále odstraňujeme. Jízda vlaků je tak povolena sníženou rychlostí. Na průjezd čeká mnoho vlaků, doprava se tak bude stabilizovat několik hodin," uvedla večer Správa železnic na twitteru.

Doprava se na hlavním železničním koridoru v Olomouckém kraji zastavila tento týden již podruhé, v pondělí krátce před 19:30 narazil do stromu spadlého na trať mezi Štěpánovem a Červenkou na Olomoucku rychlík z Prahy jedoucí do Veselí nad Moravou.

V době zastaveného provozu jezdila v úsecích z Olomouce do Červeny a Štěpánova náhradní autobusová doprava. Provoz vlaků byl obnoven po obou kolejích po téměř 20 hodinách až dnes odpoledne.

U Olomouce najel v pondělí večer rychlík do spadlého stromu, při nehodě se nikdo nezranil. Poškozené je ovšem trakční vedení a lokomotiva, provoz na frekventované trati z Prahy do Olomouce se už podařilo plně obnovit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky nehoda, železnice, úmrtí, kolejiště, srážka, vlak, Mohelnice, Praha, okres Šumperk, Olomoucký kraj, Štěpánov, Červenka, Veselí nad Moravou, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mohelnici vlak usmrtil člověka, šlo zřejmě o sebevraždu. Doprava na koridoru opět stála  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.