Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na opravy silnic bude mít Olomoucký kraj od státu o polovinu víc peněz než loni. Celkem 367 milionů

Olomoucký kraj bude mít v letošním roce na opravy silnic druhých a třetích tříd podstatně více peněz než loni. Ze Státního fondu dopravní infrastruktury může hejtmanství dostat až 367 milionů, což je o téměř polovinu víc. Další stovky milionů půjdou přímo z rozpočtu kraje.

Silničáři letos zahájí stavbu dálnice do Kokor a opraví průtahu Olomoucí, Šternberkem a také další úseky dálnic

Zahájení stavby dálnice D55 z Olomouce do Kokor a opravy estakády a frekventovaného průtahu Olomoucí směrem na Mohelnici, průtahu Šternberkem a dalších úseků dálnic například u Olšan, Křelova nebo Žešova. To je část akcí, které na letošní rok...

"Minulý rok bylo pro Olomoucký kraj určeno ze státního fondu 244 milionů korun, takže pro letošek jde o výrazný nárůst. Konkrétní investiční akce musí ještě schválit krajské zastupitelstvo," uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha (ODS).

Pro letošní rok má hejtmanství v plánu opravy několika mostů a například rekonstrukce průtahu obcí Skrbeň na Olomoucku nebo spojnice Kocandy a Blatce na Prostějovsku.

"Kromě peněz ze státního fondu se na opravách silnic podstatnou měrou podílí i rozpočet Olomouckého kraje. Další stovky milionů jdou na údržbu vozovek prostřednictvím Správy silnic Olomouckého kraje," dodal v tiskové zprávě náměstek Zácha. 

Olomoucký kraj spravuje přes tři tisíce kilometrů silnic druhých a třetích tříd. Seznam plánovaných investic a oprav v dopravě bude definitivně schvalovat krajské zastupitelstvo na svém příštím zasedání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky silnice, investice, 2023, Olomoucký kraj, silnice, oprava, peníze, Státní fond dopravní infrastruktury, Michal Zácha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravy silnic bude mít Olomoucký kraj od státu o polovinu víc peněz než loni. Celkem 367 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.