Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Stavba dálnice z Olomouce do Kokor začne v polovině dubna. Hotovo bude za tři roky

Stavba dálnice z Olomouce do Kokor na Přerovsku začne ve druhé polovině dubna. Osmikilometrový úsek vyjde na 2,3 miliardy korun a první řidiči by po něm mohli začít jezdit za tři roky. Ředitelství silnic a dálnic nyní připravuje navazující šestikilometrový úsek z Kokor do Přerova, hotový by měl být v roce 2028.

Nejvyšší soud otevřel cestu ke stavbě dálnice D55 z Olomouce do Kokor

Nejvyšší správní soud otevřel cestu ke stavbě dálnice D55 mezi Olomoucí a Kokory. Zrušil rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě z loňského listopadu, které zrušilo stavební povolení. Výběrové řízení na dodavatele vypsalo Ředitelství silnic a dálnic...

"Ředitelství silnic a dálnic vybralo zhotovitele na akce D55 5501 Olomouc - Kokory. Stavbu délky 7,6 kilometrů má realizovat společnost EUROVIA CS, která podala nejvýhodnější nabídku, za 1948 milionů korun bez DPH. Na stavbu je vydáno stavební povolení v právní moci a zahájení stavby plánujeme na polovinu dubna," potvrdil na sociálních sítích ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR Radek Mátl.

Silničáři dostali celkem sedm nabídek, vítěz přišel s cenou, která je na 80 procent předpokládaných nákladů.

Zahájení stavby přivítal náměstek primátora Přerova Tomáš Navrátil (ANO). Dosavadní silnice první třídy mezi Olomoucí a Přerovem je totiž velmi vytížená a vede přes několik obcí. Denně tudy projede přes dvacet tisíc automobilů.   

"Navazující úsek z Přerov do Kokor by mohl letos získat stavební povolení a v roce 2024 by mělo proběhnout výběrové řízení. V roce 2026 by mohla být tato stavba zahájena. Trvat by měla přibližně dva roky," sdělil náměstek.

Proti stavbě v minulosti protestovala obec Rokytnice na Přerovsku, nakonec se dohodla se silničáři na kompenzacích, protože dálnice povede v její blízkosti.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Tomáš Navrátil

Štítky D55, stavba, zahájení, Kokory, Olomouc, dálnice, Přerov, Ředitelství silnic a dálnic, okres Přerov, Eurovia CS, Radek Mátl, Tomáš Navrátil, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Stavba dálnice z Olomouce do Kokor začne v polovině dubna. Hotovo bude za tři roky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.