Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dvě zablokované dálnice a šest zraněných. K Bělotínu zamířil i záchranářský vrtulník

, aktualizováno 5. března 2023, 12:22

Na dálnici D1 u Bělotína zasahovali v sobotu dopoledne hasiči u vážné dopravní nehody kamionu a osobního auta. Zraněného řidiče transportovala do nemocnice letecká záchranná služba. K další nehodě pak zamířily složky IZS na nedaleký úsek D48, kde se při kolizi zranilo pět lidí.

V sobotu kolem osmé hodiny ráno došlo k vážné dopravní nehodě osobního auta a kamionu na dálnici D1 u Bělotína ve směru na Brno. K té vyráželi profesionální hasiči ze stanice Hranice a Nového Jičína spolu s dobrovolnými hasiči z Oder.

Hasiči u nehody transportovali zraněného řidiče do vrtulníku letecké záchranné službya následně protipožárně zajistili místo nehody. Při tom se postarali o únik pohonných hmot a úklid vozovky.

Smrtelný let s lyžemi. Senior u Olomouce zemřel ve vrtulníku kvůli nezajištěnému nákladu

Příčinou loňské tragické nehody ultralehkého vrtulníku u olomouckého letiště bylo podle odborného ústavu pochybení jedenasedmdesátiletého pilota. Ten se rozhodl s malým strojem vyrazit na hory. Do kabiny umístil nevhodným způsobem lyžařské boty a...

„Vozidla jsme odtáhli do odstavného pruhu. Po dobu zásahu byla komunikace uzavřena,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Složky integrovaného záchranného systému následně vyrážely i k havárii na nedaleké dálnici D48 u Polomi ve směru na Ostravu, kde se střetla v místě omezení u stavebních prací tři auta. „Při nehodě se zranilo pět lidí,“ doplnila mluvčí. Po protipožárním zabezpečení vozidel asistují hasiči záchranářům.

Také toto místo bylo ve směru z Bělotína na Nový Jičín neprůjezdné, odstraňování následků kolize se podle Centra dopravních informací Policie ČR předpokládá přibližně do dvanácté hodiny. „Dopravu řídí Policie České republiky,“ podotkla mluvčí hasičského záchranného sboru.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky dopravní nehoda, D1, Bělotín, dálnice, zranění, vrtulník LZS, hasiči, HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě zablokované dálnice a šest zraněných. K Bělotínu zamířil i záchranářský vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.