Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Olomouc mění parkovací automaty. V provozu nebudou na několika místech do konce příštího týdne

Na dvanácti místech v Olomouci nebudou moci do konce příštího týdne motoristé zaplatit za parkování v automatech. Městská policie totiž zahájila jejich výměnu za nové přístroje s více funkcemi. Řidiči mohou platit parkovné pouze pomocí SMS zprávy nebo prostřednictvím webové aplikace.

"Městská policie začala s výměnou parkovacích automatů. Na některých místech proto nebude možné do konce března zaplatit parkovné v automatu. Řidiči ale mohou využít Premium SMS nebo webovou aplikaci. Nové automaty budou instalovány nejpozději příští týden v pátek, tedy 31. března," potvrdila Jana Doleželová z tiskového oddělení radnice.

Strážníci vymění parkovací automaty na prvních dvanácti místech. Na seznamu je například ulice Hanáckého pluku, Biskupské náměstí, Vídeňská ulice či Slovenská ulice. 

Olomoucká radnice loni v tendru vybrala dodavatele 39 nových parkovacích automatů, které kromě platby parkovného mincemi umožní také úhradu tohoto poplatku pomocí bezkontaktní platební karty. Nyní mohou řidiči platit kartou parkovné pouze u některých automatů. Za 39 nových parkovacích přístrojů město zaplatí 5,8 milionu korun.

Nové automaty umožní platbu mincemi do hodnoty 50 korun, avšak bez vrácení přeplatku. Všechny objednané automaty musí mít terminál na platbu kartou a budou připraveny na komunikaci s informačním systémem městské policie.

Parkovací revoluce v Olomouci se blíží. Historické centrum přijde na řadu již v květnu

Revoluce v parkování aut v Olomouci se blíží. Ačkoliv spuštění prvního kola provázejí odklady, pracovní termín pro historické centrum a městské jádro je nyní stanoven už na květen. Radnice chce celou Olomouc rozdělit do několika zón, zpoplatnit...

Parkování v centru Olomouce loni na jaře zdražilo. V pěší zóně cena hodiny parkování vzrostla z 30 korun na 100 korun a ve zbývající části centra města o deset korun na 40 korun. Pro parkování v centru Olomouce dříve platila jedna cena. Od loňska fungují dvě pásma oddělující pěší zónu a zbývající část centra města. V platnosti zůstaly všechny tři možnosti úhrady poplatků za krátkodobé parkování. Pro letošní rok radnice chystá novou parkovací politiku.

Kde probíhá výměna parkovacích automatů
Vídeňská (poliklinika)
Vídeňská (ČD, SŽDC)
Vídeňská
Nerudova
Švermova
tř. Spojenců (Obchodní akademie)
tř. Spojenců
Pöttingova
Slovenská
Koželužská (Franklinova)
Biskupské náměstí
Hanáckého pluku

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky Olomouc, parkování, automaty, výměna, obecní policie, radnice, Jana Doleželová, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc mění parkovací automaty. V provozu nebudou na několika místech do konce příštího týdne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.