Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Řidič Audi vyletěl na Šternbersku se silnice, nadýchal skoro dvě promile

, aktualizováno 11. dubna 2023, 13:03

V klikatém úseku mezi Horním Žlebem a Dalovem na Šternbersku zasahovaly v neděli dvě jednotky hasičů u vážné nehody osobního auta. Vůz skončil převrácený na střeše mimo cestu ve vodním propustku, zraněného sedmačtyřicetiletého řidiče převezli záchranáři do nemocnice.

VIDEO: Přál bych každému, aby jejich práci viděl i z druhé strany, říká o natáčení se záchranáři olomoucký kameraman Ondřej Červený

Ve středu zveřejnila Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje videoklip přibližující jejich práci. Ten natočil olomoucký kameraman Ondřej Červený, veškeré záběry jsou z ostré akce ze zásahů a ze cvičení.

K dopravní nehodě vyjížděly k Dalovu profesionální jednotky hasičů ze stanic Šternberk a Olomouc. Při havárii skončil vůz Audi na střeše v prostoru propustku vedle silnice.

„Řidič byl zraněn, hasiči mu poskytli první pomoc a předali ho zdravotnické záchranné službě. Auto jsme zajistili a hydraulickou rukou technického speciálu jsme jej vrátili na vozovku,“ popsala zásah mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová s tím, že hasiči rovněž zajistili oblast proti vzniku požáru a vozidlo po vyproštění odtáhli mimo komunikaci.

Podle prvotních zjištění policie sedmačtyřicetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy daným podmínkám, najel na náběh svodidel a v pravotočivé zatáčce zamířil s autem mimo silnici. Roli navíc sehrál i alkohol. Na místo havárie jako první přijeli strážníci Městské policie Šternberk, kteří přivolali policisty. „Současně u řidiče provedli dechovou zkoušku, při které jim nadýchal bezmála dvě promile," informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová s tím, že odhad hmotné škody se pohybuje okolo čtvrt milionu korun.

Policisté nyní šoféra podezírají ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ doplnila mluvčí Vaňharová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, dopravní nehoda, auto, nehoda Dalov, nehoda Šternberk, hasiči, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Audi vyletěl na Šternbersku se silnice, nadýchal skoro dvě promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.