Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Až do června budou silničáři opravovat v Adolfovicích hlavní tah do Jeseníku. Na řadu přijde i úplná uzavírka

Řidiči, kteří směřují do Jeseníku, se musí připravit na velké komplikace. Provoz na hlavním silniční tahu ze Šumperka od čtvrtka zkomplikují opravy vozovky mezi Adolfovicemi a Bukovicemi. Od konce dubna je v plánu úplná uzavírka, auta budou muset jezdit po dlouhých objížďkách. Opravy potrvají do poloviny června.

Pozor na uzavírky: po Velikonocích začnou opravy dálnic za Prostějovem či u Mohelnice

Další ze série naplánovaných rozsáhlejších stavebních akcí Ředitelství silnic a dálnic začnou krátce po Velikonocích na dálnicích D35 a D46. U Mohelnice bude pokračovat další etapa přestavby dálničního mostu, za Prostějovem nedaleko Vranovic se...

"Silnici I/44 mezi Adolfovicemi a Bukovicemi čeká výměna povrchu v podobě recyklace za studena na místě současně s provedením nových asfaltových vrstev. Náplní harmonogramu je také obnova značení a bezpečnostního zařízení. Potřeba kompletní opravy byla potvrzena místním šetřením i laboratorní kontrolou. Objevila se hloubková koroze doplněná trhlinami, kolejemi, plošnými deformacemi a olámanými okraji," uvedl Miroslav Mazal z olomouckého pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Oprava silnice v délce 2,6 kilometru přijde na 29 milionů korun. Ve čtvrtek dělníci začnou s frézováním starého povrchu a opravou obrubníků, kyvadlový provoz budou v obou směrech řídit pracovníci stavby.

"Kyvadlový průjezd po dvoupruhové směrově nerozdělené silnici I/44 bude zrušen 22. dubna, kdy nastane úplná uzavírka opravovaného úseku mezi Adolfovicemi a Bukovicemi. Zákaz vjezdu na hlavní tah do Jeseníku nahradí obousměrné objízdné trasy," upozornil Mazal.

Objízdné trasy budou dlouhé. První povede přes Hanušovice, Brannou, Ostružnou a Lipovou-lázně. Druhá varianta obousměrné náhradní trasy bude přes Sobotín, Rýmařov, Bruntál, Andělskou Horu, Vrbno pod Pradědem, Zlaté Hory a Mikulovice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky uzavírka, objížďka, oprava, tah, silnice, doprava, Adolfovice, Jeseník, Šumperk, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Až do června budou silničáři opravovat v Adolfovicích hlavní tah do Jeseníku. Na řadu přijde i úplná uzavírka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.