Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Pozor na uzavírky: po Velikonocích začnou opravy dálnic za Prostějovem či u Mohelnice

Další ze série naplánovaných rozsáhlejších stavebních akcí Ředitelství silnic a dálnic začnou krátce po Velikonocích na dálnicích D35 a D46. U Mohelnice bude pokračovat další etapa přestavby dálničního mostu, za Prostějovem nedaleko Vranovic se chystá měsíční rekonstrukce povrchu. V této části D46 už se motoristé potýkají s kolonami kvůli nedaleké přestavbě takzvané hanácké estakády.

Na úterý 11. dubna naplánovalo ŘSD společně se zhotovitelskou firmou zahájení další fázi oprav mostu na D35 v katastru obce Loštice. Po vyznačení dopravního omezení budou řidiči jezdit v jednom pruhu v každém směru. „Režim 1+1 se osvědčil i v minulé stavební sezóně, kdy zde nevznikaly kolony,“ podotkl mluvčí olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnice Miroslav Mazal.

Dokumentace EIA nevidí v gigantické odpočívce u Litovle či Moravičan problém. Obce jsou proti

Podle rozsáhlé dokumentace takzvané velké EIA neboli posouzení vlivu na životní prostředí je možné realizovat obrovská dálniční odpočívadla v lokalitě u Litovle i u Loštic či Moravičan. Obce a další zapojené instituce jsou ale proti, argumentují...

Opravovat se bude část mostu přes místní komunikaci a řeku Třebůvku ve směru na Olomouc a práce na demolici starých částí a výstavbě nových prvků by měly trvat do druhé poloviny letošního září. Cena zakázky přesáhne 51 milionů korun. „Konstrukce nese zátěž plnohodnotného dálničního provozu v podobě více než 22 tisíc projíždějících aut denně, z toho přes 5 500 kamionů,“ upozornil v tiskové zprávě Mazal.

Od středy 12. dubna pak začne další oprava na dálnici v regionu Olomouckého kraje, v tomto případě se stavbaři zaměří na rekonstrukci asfaltového povrchu na D46 mezi Vranovicemi a Žešovem na Prostějovsku. „Práce budou prováděny pouze v levém pásu D46 neboli směrem na Vyškov/Prahu. Zásluhou uzavírky jen levé části dálnice může být provoz hlavní trasy sveden do obousměrného režimu pruhů 1+1. Neprůjezdný EXIT 16 Vranovice-Kelčice vlevo bude nahrazen objízdnou trasou přes nejbližší EXIT 12 Brodek u Prostějova, kudy řidiči dojedou zpět do Vranovic,“ vylíčil změny pro řidiče mluvčí Mazal.

Na dálnici D46 v Prostějově se dají opět čekat kolony. Začíná oprava druhé půlky estakády

Na frekventované dálnici z Olomouce do Brna se od zítřka dají opět čekat kolony. V Prostějově začíná oprava druhé půlky estakády, pokračování rozsáhlé rekonstrukce za 423 milionů korun potrvá až do podzimu letošního roku.

 

Nutnost opravy v úseku od kilometru 16,2 po 18,7 potvrdila diagnostika, která poukázala na trhliny, deformace i nesourodý podklad. Rekonstrukce si vyžádá investici přibližně 45 milionů korun.

Po třech a půl kilometrech jízdy v zužení v Prostějově, kde probíhá zásadní půlroční přestavba takzvané hanácké estakády, musejí řidiči počítat také s navazující měsíční částečnou uzavírkou v okolí Vranovic. „Vzhledem k intenzitě dopravy, která je vyčíslena na více než 38 tisíc aut denně, mohou vlivem zúžení jízdních pruhů vznikat kolony. Předem se omlouváme a děkujeme za pochopení,“ říká za Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, dálnice, D35, D46, Prostějov, Mohelnice, oprava, rekonstrukce, Olomoucký kraj, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na uzavírky: po Velikonocích začnou opravy dálnic za Prostějovem či u Mohelnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.