Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Kvůli výstavě Flora olomoucký dopravní podnik posílí tramvaje. K dispozici budou odstavná parkoviště

, aktualizováno 19. dubna 2023, 9:51

Od čtvrtka až do neděle olomoucký dopravní podnik posílí kvůli jarní Floře provoz některých tramvajových linek. Na tradiční výstavu každoročně do Olomouce zamíří tisíce lidí, posíleny budou například spoje z hlavního nádraží. Pro návštěvníky budou k dispozici odstavná parkoviště.

Proti zrušení pošt vznikají petice. Plán s pobočkou na náměstí je alarmující, říká olomoucký primátor

Vedení Olomouce či Prostějova dál řeší problematickou situaci, kterou představuje plán České pošty na uzavření dvou desítek poboček napříč regionem. Plán na redukci dostupnosti důležité služby trápí řadu občanů, na některých místech vznikly také...

"Z důvodu očekávané zvýšené frekvence cestujících mířících na jarní etapu výstavy Flora dojde od čtvrtka 20. dubna do neděle 23. dubna k posílení některých spojů MHD v Olomouci. Posílení se týká tramvajových spojů 6, 4 a 1," sdělila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Ve čtvrtek 20. 4. a v pátek 21. 4. bude vypravena posilová tramvaj, která bude přibližně v 8:00 hodin a opětovně v 9:00 hodin vedena jako posilový spoj na lince číslo 6 z Hlavního nádraží na konečnou Nová Ulice.

V sobotu 22. 4. a v neděli 23. 4. budou na linku číslo 4 nasazeny spřažené soupravy a na linku číslo 1 tříčlánkové nízkopodlažní vozy.

"Všechny vozy jedoucí od nádraží k výstavišti budou označeny cedulí „Výstaviště“ za čelním sklem vozu," dodala mluvčí dopravního podniku.

Podrobné informace zájemci najdou na webových stránkách podniku.

"Pro návštěvníky jsou připraveny odstavné plochy pro vozidla. Parkovací plocha s kapacitou asi tisíc míst bude k dispozici v areálu obchodního centra Šantovka. Dále bude k dispozici parkoviště u starého autobusového nádraží v blízkosti výstaviště Flora, pro autobusy bude vyhrazeno parkoviště v ulici Holická za bývalým sídlem Dopravního inspektorátu. Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučujeme odstavení vozidel v okrajových částech města a využití městské hromadné dopravy," uvedl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Strážníci budou dohlížet na pořádek a bezpečnost a nabádají návštěvníky, aby dávali pozor na své osobní věci, zavazadla a zabezpečení vozidel. "Právě kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi," varuje mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky MHD, Flora, výstava, jízdní řády, linky, tramvaje, dopravní podnik, výstava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli výstavě Flora olomoucký dopravní podnik posílí tramvaje. K dispozici budou odstavná parkoviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.