Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Důležitý obchvat Bludova by mohl začít sloužit už letos. Usnadní cestu do Šumperka a Jeseníků

Veledůležitý dálniční obchvat Bludova na Šumpersku, který zásadně usnadní cestování směrem na Jeseníky, by mohl začít sloužit řidičům už letos. S dokončením stavby za více než dvě a půl miliardy korun silničáři původně počítali až v příštím roce.

FOTOGALERIE: Obchvat Bludova by mohl sloužit řidičům dříve. Stavbu zkontroloval premiér Fiala

Během návštěvy české vlády v Olomouckém kraji zavítal premiér Petr Fiala také na kontrolní den výstavby obchvatu Bludova. Zástupci stavební firmy a Ředitelství silnic a dálnic ujistili, že klíčový dopravní projekt nejen pro region Šumperska...

Poprvé o dřívějším termínu dokončení stavbaři mluvili při březnové návštěvě premiéra Petra Fialy (ODS) na Šumpersku. Nyní optimistický scénář opatrně potvrdili. 

"Do konce roku 2023 by mohl být zprovozněn obchvat Bludova. Spolu se zhotovitelem se snažíme urychlit harmonogram bez dopadu na kvalitu prací. Dělníci pracují i o víkendu a o svátcích, kdy je aktuálně v plánu například dovoz kameniva nebo pokračování stavby mostů přes řeku řeku Moravu a železniční trať," sdělil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Původní termín dokončení obchvatu Bludova byl v lednu a u druhého úseku pak v dubnu příštího roku. 

Obchvat Bludova je v současné době jednou z největších dopravních staveb na Moravě. "Nezdá se to, ale na obchvatu Bludova je na pěti a půl kilometrech jedenadvacet mostních objektů. Na stavbu jsme museli transportovat více než jeden milionů kubíků násypové zeminy, obchvat Bludova totiž prochází záplavovým územím řeky Moravy a řeky Desné. Stahuje se sem voda z Jeseníků a muselo se s tím počítat," přiblížil Jan Hýzl, ředitel odštěpného závodu Morava společnosti STRABAG, která výstavbu zajišťuje ve spolupráci s firmou M-SILNICE.

Důležitá dopravní spojka se u Postřelmova napojí na stávající čtyřproudovou silnici a automobily odvede až přímo na velkou kruhovou křižovatku na začátku Šumperka. Kromě toho silničáři budují také obchvat Chromče, který zase urychlí cestu směrem do Čech.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky Bludov, obchvat, dokončení, Jeseníky, Šumperk, okres Šumperk, Petr Fiala, ODS, Morava, řeka Morava, Strabag, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležitý obchvat Bludova by mohl začít sloužit už letos. Usnadní cestu do Šumperka a Jeseníků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.