Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Z Prostějova na Protivanov opět vyjedou cyklobusy. Město je podpoří dotací téměř sedmdesát tisíc korun

O tomto víkendu začnou jezdit oblíbené cyklobusy, které milovníky kol odvezou z Prostějova směrem na Protivanov a Boskovice. Prostějovská radnice na jejich provoz přispěje téměř sedmdesáti tisíci korunami. Cyklobusy budou jezdit od zítřka až do začátku října.

Cyklobus z Přerova nebude jezdit na Bouzov. Turisté o něj neměli zájem

Od začátku června do konce září bude vozit cyklobus turisty z Přerova na Bumbálku. Do Beskyd se budou moci cyklisté svézt každou sobotu a neděli. V minulosti se mohli turisté dostat i ke hradu Bouzov. Kvůli nízkému zájmu tam ale letos cyklobus...

O dotaci pro cyklobusy radní rozhodli na svém posledním jednání. "Dopravce každoročně provozuje v období od dubna do září cyklobusy na trase z Prostějova do Protivanova a Boskovic a z Prostějova do Bukové a Protivanova. I v letošním roce dopravce předložil záměr provozovat cyklobusy na výše uvedených autobusových linkách. Termínově by se jednalo o období od 29. dubna do 1. října," uvedl náměstek primátora Prostějova pro oblast dopravy Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Cyklobus dopravce provozuje na normálních autobusových linkách se ztrátou, kterou financuje Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. Příspěvek města Prostějova pokrývá zvýšenou spotřebu pohonných hmot, zvýšené náklady na řidiče, zajištění rezervačního systému a režijní náklady související se zajištěním cyklobusů. Pro letošní rok jde o 68 tisíc korun.

"Zakázka byla zadána tomuto jednomu dopravci, protože se jedná o jediného dopravce, který je aktuálně držitelem licencí pro provozování obou linek a splňuje i další podmínky města. Má například zajištěny tři autobusy s tažným zařízením pro cyklopřívěs, dále personál a technické zázemí nezbytné k provozování cyklobusu včetně zázemí nezbytného pro veškeré další služby, rezervační systém a umožňuje nákup jízdenek předem buď v informační kanceláři nebo přes internet," dodal Pospíšil. 

Cyklobusy každoročně využívají stovky milovníků kol, Protivanovsko a Boskovicko nabízí hustou síť cyklostezek a polních cest a nádhernou přírodu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky cyklobus, dotace, Prostějov, Protivanov, Boskovice, Jiří Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Prostějova na Protivanov opět vyjedou cyklobusy. Město je podpoří dotací téměř sedmdesát tisíc korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.