Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Série výluk omezí provoz vlaků na Šumpersku a Jesenicku. Náhradní autobusy pojedou v jiných časech

Zejména kvůli stavebním pracím přeruší provoz na železnici na Šumpersku a Jesenicku několik výluk. Hlavní část omezení začne v úterý a potrvá téměř do poloviny června. Cestující by podle mluvčího ČD měli zohlednit možnost změn časů odjezdů a příjezdů náhradních autobusů, které budou jezdit podle výlukových jízdních řádů.

Podrobnosti k výlukám najdou cestující na webu ČD, vývěskách ve stanicích a v aplikaci Můj vlak. „Vzhledem k souběhu několika výlukových jízdních řádů žádáme cestující, aby věnovali plánování cest do oblasti Jeseníků a Rychlebských hor v období od 9. května do 12. června zvýšenou pozornost," doporučil Českých drah Petr Pošta.

V úterý 9. května bude v 7:30 zahájena nepřetržitá výluka na trati 291 mezi stanicemi Šumperk a Kouty nad Desnou. Omezení skončí ve středu 24. května v 15 hodin. „Během výluky budou všechny vlaky ČD ze Šumperku do Koutů nad Desnou a zpět a také z Petrova nad Desnou do Sobotína a zpět nahrazeny autobusy,“ uvedl Pošta. Kvůli delší jízdní době po silnicích budou autobusy z Koutů nad Desnou a Sobotína směrem do Petrova nad Desnou a Šumperka odjíždět o něco dříve než vlaky. „V opačném směru pojedou spoje naopak později,“ upozornil Pošta.

Policie chce kvůli vážné nehodě u Přerova poslat strojvedoucího před soud. Místo výcviku pracoval jako pilot

Po takřka rok a půl trvajícím vyšetřování rozsáhlé železniční nehody u Prosenic navrhli policisté podání obžaloby na jednoho ze strojvedoucích. Ten podle inspektorů špatně vyhodnotil situaci, a to zřejmě i kvůli tomu, že neměl dostatek zkušeností...

Od úterý 9. května do pondělí 12. června začne i výluka na trati 292 ze Zábřehu na Moravě přes Šumperk a Lipovou Lázně do Jeseníku a také na trati číslo 295 z Jeseníku do Javorníku ve Slezsku. Na trati 292 bude výluka zorganizována ve dvou fázích. Od 9. května od 7:00 do 12. května do 23:59 zajistí ČD náhradní autobusovou dopravu místo všech vlaků ze stanice Šumperk přes Hanušovice do Jeseníku a zpět. Spěšné vlaky budou nahrazené autobusy už ze Zábřehu na Moravě. I vlakové soupravy budou jezdit podle speciálního jízdního řádu.

Druhá etapa výluky na trati 292 je v plánu od 13. května nepřetržitě do 12. června do 18:00. Stavební činnost tentokrát omezí provoz v kratším úseku mezi stanicemi Hanušovice, Lipová Lázně a Jeseník. „České dráhy nahradí všechny vlaky v tomto úseku autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. I v tomto případě upozorňujeme cestující na dřívější odjezdy spojů, a to zejména z Jeseníku směrem do Hanušovic,“ doplnil mluvčí Pošta.

Trať pro rychlovlaky na Přerovsku začíná proces EIA, projekční kancelář chystá online chat

Do úvodní fáze posouzení vlivu na životní prostředí, takzvaného procesu EIA vstupuje záměr výstavby vysokorychlostní trati mezi Prosenicemi u Přerova a Hranicemi. Pro plánovaný přibližně dvacetikilometrový úsek projekční kancelář chystá i...

Souběžně s výlukou na trati 292 omezí stavební činnost ve stejnou dobu, tedy od 9. května do 12. června, také provoz na trati číslo 295 z Lipové Lázní do Javorníku ve Slezsku. Na této trati budou všechny vlaky nahrazeny autobusy, které rovněž pojedou podle výlukového jízdního řádu. O sobotách a nedělích od 13. května do 11. června vyjedou náhradní autobusy také místo všech vlaků mezi Mikulovicemi a Zlatými Horami.

Náhradní autobusová doprava bude od 9. května od 7 hodin nepřetržitě do 17. května do 18 hodin zajištěna také místo vlaků na železniční trati 294 z Hanušovic do Starého Města pod Sněžníkem a zpět. „Pro tuto trať není vydán speciální jízdní řád a náhradní autobusy pojedou v obvyklých časech, ve kterých jezdí vlaky,“ doplnil Pošta.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky Doprava, výluka, železnice, omezení, autobus, náhradní autobusová doprava, Šumperk, Kouty nad Desnou, Jeseník, Hanušovice, Olomoucký kraj, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série výluk omezí provoz vlaků na Šumpersku a Jesenicku. Náhradní autobusy pojedou v jiných časech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.