Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Na dálnici z Vyškova do Olomouce si řidiči trochu oddechnou. Silničáři dokončili opravy před Prostějovem

Řidiči na cestě z Vyškova do Olomouce si trochu odechnou. Nekonečné čekání u Prostějova bude kratší, protože silničáři dokončili opravy dálnice mezi Vranovicemi a Žešovem, kde se tvořily dlouhé kolony. Úplně bez problémů však doprava ještě nebude, přímo v Prostějově stále probíhají opravy estakády.

Na dálnici D46 v Prostějově se dají opět čekat kolony. Začíná oprava druhé půlky estakády

Na frekventované dálnici z Olomouce do Brna se od zítřka dají opět čekat kolony. V Prostějově začíná oprava druhé půlky estakády, pokračování rozsáhlé rekonstrukce za 423 milionů korun potrvá až do podzimu letošního roku.

"Končí jedna z oprav dálnice D46. Úsek mezi Žešovem a Vranovicemi zprovozníme v pátek, trasa mezi kilometry 18,7 až 16,2 tak bude průjezdná bez omezení. V levém pásu je položen čerstvý asfalt, slouží i nové dopravní značení nebo svodidla. Řidičům děkujeme za trpělivost," potvrdil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Nutnost opravy tohoto úseku frekventované dálnice ukázala diagnostika, která potvrdila trhliny, deformace i nesourodý podklad. Investice byla přibližně 45 milionů korun. Rekonstrukce asfaltového povrchu probíhala v levém pásu D46, zavřený byl sjezd do Vranovice-Kelčice. 

Problémy na dálnici do Olomouce však zdaleka nekončí, přímo v Prostějově totiž stále probíhá zásadní půlroční oprava takzvané hanácké estakády. Vzhledem k tomu, že zde projede více než 38 tisíc aut denně, kvůli zúžení jízdních pruhů je jasné, že přímo v Prostějově budou dál vznikat kolony. Opravy skončí na podzim.

Dnešním dnem naopak skončí komplikace na jiném místě Olomouckého kraje. "Do pátku potrvá oprava pravého pruhu dálnice D35 u Příkaz. Úsek ve směru na Mohelnici je průjezdný pouze levým pruhem. Prosíme motoristy o dodržování snížení povolené rychlosti, pracoviště je viditelně označeno," upozornil Mazal.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, Prostějov, dálnice, ˇ6ešov, Olomouc, Vyškov, Vranovice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici z Vyškova do Olomouce si řidiči trochu odechnou. Silničáři dokončili opravy před Prostějovem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.