Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šternberk ovládnou stovky jezdců na závodech do vrchu. Ecce Homo přinese komplikace v dopravě

Od zítřka Šternberk na Olomoucku opět ožije burácením závodních vozů. Dvaačtyřicátý ročník legendární Ecce Homo přivítá přes dvě stovky špičkových evropských jezdců závodů do vrchu a tisícovky diváků. Řidiči se již ode dneška musejí připravit na komplikace v dopravě.

Dvaačtyřicátý ročník Mistrovství Evropy Ecce Homo bude probíhat od pátku do neděle. Poprvé se závod jel před 118 lety. "V loňském roce se přihlásilo rekordních 213 jezdců z šestnácti evropských zemí. Velký zájem je i letos, už nyní můžeme slíbit zvučná jména, která patří mezi elitu," láká na oblíbené závody mluvčí Ecce Homo Milena Schärferová.

V pátek v podvečer proběhne zahájení závodu na Hlavním náměstí ve Šternberku, v sobotu jsou na programu dvě tréninkové jízdy a v neděli dvě závodní. Kromě formulí a placek budou k vidění závodní automobily značek Porsche, Lamborghini, Mitsubishi, BMW nebo Škoda.

Na letošek pořadatelé připravili novinku. "Během víkendu budou mít návštěvníci možnost navštívit dakarský bivak, kde bude zaparkováno několik kamionů soutěžících na letošním Dakaru. Tato monstra pak projedou i trať Ecce Homo," dodala Schärferová.

Foerstrovu a Pražskou čeká uzavírka. ŘSD hledá firmu pro opravu olomouckého průtahu

Dva kilometry nejvytíženější silnice v Olomouci čeká zřejmě v letošním roce oprava povrchu, průtah městem v ulicích Pražská a Foerstrova projde rekonstrukcí. Ředitelství silnic a dálnic nyní hledá zhotovitelskou firmu, práce mají proběhnout za...

Obyvatelé Šternberka a motoristé se již ode dneška musí připravit na komplikace v dopravě. Od desáté hodiny večer až do neděle budou uzavřeny ulice Dvorská, Barvířská a parkoviště u sportovní haly Ecce Homo.

Od pátku od 7 hodin ráno do neděle do 6 hodin ráno budou úplně uzavřeny ulice v centru Radniční, Jaroslavova, Vodní, Partyzánská, Čechova, Hlavní náměstí a parkoviště na Potoční.

V sobotu od 7 do 19 hodin a v neděli bude uzavřena i celá Opavská ulice až po Lipinu a budou uzavřeny i silnice I/46 od křižovatky se silnicí III/44423 směrem na Horní Loděnici, silnice III/44423 Sadová a Na Valech. Doprava bude vedena po objížďkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Šternberk

Štítky závod, uzavírky, doprava, Šternberk, doprava, Ecce Homo, Olomoucký kraj, silnice, Formule 1, BMW, Porsche, Lamborghini

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šternberk ovládnou stovky jezdců na závodech do vrchu. Ecce Homo přinese komplikace v dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.