Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Foerstrovu a Pražskou čeká uzavírka. ŘSD hledá firmu pro opravu olomouckého průtahu

Dva kilometry nejvytíženější silnice v Olomouci čeká zřejmě v letošním roce oprava povrchu, průtah městem v ulicích Pražská a Foerstrova projde rekonstrukcí. Ředitelství silnic a dálnic nyní hledá zhotovitelskou firmu, práce mají proběhnout za částečné uzavírky.

Oprava silnice před olomouckým nádražím vstupuje do finální fáze, ovlivní hlavně provoz autobusů

V neděli začne další fáze oprav komunikace v Jeremenkově ulici. Bude se týkat části od výjezdu z odstavné plochy autobusů ve Fibichově ulici až po zastávku Hlavní nádraží. Práce budou trvat do začátku června.

Podle celostátního sčítání dopravy projede po silnici I/35 ve Foerstrově ulici v Olomouci přibližně 25 tisíc aut každý pracovní den, část frekventované komunikace projde opravou. Rekonstrukce se má týkat úseku od nájezdů a sjezdů na I/35 u hotelového domu až po ulici Pražskou kus za křižovatku s ulicí Erenburgova.

Z dokumentace pro veřejnou zakázku vyplývá, že stavební firma odfrézuje asfaltové vrstvy do hloubky deseti centimetrů a dojde k výměně krytu vozovky. Rekonstrukce čeká i zálivy autobusových zastávek, do kterých stavbaři položí žulovou dlažbu. Práce budou probíhat v ulicích Pražská, Foerstrova a Albertova. „Začali jsme s výběrem nejvýhodnějšího zhotovitele opravy průtahu Olomoucí. Povrch silnice I/35 vyměníme v délce přibližně dvou kilometrů za obousměrného provozu v režimu 1+1. Termíny, cenu a další podrobnosti upřesníme po výběru stavební firmy a podpisu potřebných smluv,“ informoval mluvčí olomouckého pracoviště ŘSD Miroslav Mazal. Termín podání nabídek poběží podle webu Tender arena do 8. června 2023.

Pro letošní rok má ŘSD v Olomouckém kraji připraveno na opravy přes 900 milionů korun, v Olomouci již na přelomu dubna a května proběhly práce na průtahu městem nedaleko hlavního vlakového nádraží. Stavební firma opravovala nájezdové a sjezdové rampy v ulici Tovární a Velkomoravská, akce byla pokračováním loňské části rekonstrukce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, uzavírka, Olomouc, Foerstrova, Pražská, Albertova, rekonstrukce, silnice, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Foerstrovu a Pražskou čeká uzavírka. ŘSD hledá firmu pro opravu olomouckého průtahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.