Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavba nadjezdu přes trať zavře Holickou ulici v Olomouci. Dojde i k souběhu s další uzavírkou

Vytoužená výstavba nadjezdu přes železniční koridor na Holické ulici v Olomouci začíná, se stavbou se pojí také dopravní omezení. Frekventovaná silniční propojka bude pro motoristy zavřená pravděpodobně až do prosince příštího roku. V úvodu prací dojde k termínovému souběhu s budováním horkovodu v nedaleké ulici Šlechtitelů, kudy řidiči rovněž ještě několik týdnů neprojedou.

Bezpečnostní kamery si posvítily na hříšníky, kteří v Olomouci vyhazovali staré věci ke kontejnerům

Přes dvě stě padesát případů, kdy obyvatelé Olomouce starou elektroniku, nábytek, sjeté pneumatiky, stavební suť nebo obaly vyhodili vedle kontejnerů nebo pohodili v okrajových částech města, řešili za poslední dva roky zdejší strážníci. V...

Poměrně rušnou silnici mezi olomouckými městskými částmi Nový Svět a Holice čeká od pondělí 5. června uzavírka, s opětovným zprovozněním tohoto úseku silnice III/03551 se počítá v prosinci 2024. Správa železnic po letech příprav vyřeší jedno z problematických křížení silnice a frekventované koridorové trati. V dopravně vytížených časech padají závory na přejezdu s označením P6532 dolů mnohokrát za hodinu a na silnici se tvoří kolony.

„Náhrada současného železničního přejezdu vyroste v jeho sousedství, o kousek blíže k olomouckému hlavnímu nádraží. Vedle dvou pruhů pro automobilovou dopravu se na něm počítá i s pruhy pro cyklisty. Pro pěší vznikne na jedné straně mostu rovněž chodník,“ popsal Jan Nevola, mluvčí Správy Železnic. Stavební část má být hotová do konce příštího roku, s kompletním dokončením investice za více než 370 milionů korun se počítá v první polovině roku 2025.

Řidiči mezitím budou muset vyrazit po objízdných trasách. Ta je pro holický přejezd oficiálně stanovena přes silnici I/35 tedy průtah městem ulicí Velkomoravská a Tovární dále na silnici I/55 po Přerovské do městské části Holice.

Při jízdě do Holice od centra města by se nabízela také varianta objet zavřený úsek přes ulici Šlechtitelů, ovšem v této oblasti probíhá ve čtyřech etapách instalace horkovodu a místo bude až do začátku srpna neprůjezdné. „K souběhu uzavírek dojde, a to vzhledem k délce a náročnosti stavby v režii Správy železnic,“ poznamenala mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.

Podle předsedy Komise městské části Holice Františka Ryšánka se v posledních týdnech kvůli omezením v ulici Šlechtitelů zvýšil provoz na ulici Holická, tu ale nyní čeká uzavírka a řidiči budou hledat nové cesty. Jednou z možných tras je také silnice II/570, která se napojuje do křižovatky na okraji Nových Sadů. „Je tam poměrně velký provoz, odbočit z vedlejší na frekventovanou hlavní silnici zabere ve špičce docela dost času. Uvidíme, jaká bude situace,“ uvažuje Ryšánek.

„Přesměrování provozu kvůli uzavírkám, dle zkušenosti dopravních expertů, působí problémy pouze v prvních dnech. Pro tyto případy pak využíváme k lepší koordinaci dopravy a informovanosti řidičů v lokalitách například městské strážníky,“ komentovala mluvčí Štědrá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky Doprava, nadjezd, přejezd, uzavírka Holice, uzavírka Holická, stavba, Holice, Holická ulice, železnice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nadjezdu přes trať zavře Holickou ulici v Olomouci. Dojde i k souběhu s další uzavírkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.