Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Dálnici na Ostravu v sobotu zastavil opilý řidič kamionu. Cizinec usnul a havaroval, doprava stála sedm hodin

Za sobotní havárií kamionu, která na sedm hodin zablokovala dálnici D35 na Ostravu, byl opilý řidič. Devětatřicetiletý cizinec usnul a vjel do trávy a keřů, přeložení nákladu dálnici uzavřelo od deseti hodin do pěti hodin odpoledne. Muž nadýchal promile alkoholu.

Kvůli překládce nákladu z havarovaného kamionu byla dnes dopoledne uzavřená dálnice D35 u Olomouce ve směru na Ostravu. Dopravau na úseku mezi exity Holice a Přáslavice byla prerušená sedm hodin.

Nehoda se stala v sobotu ráno na 278. kilometru dálnice D35 ve směru z Olomouce na Ostravu. "Devětatřicetiletý řidič nákladní soupravy se dostatečně nevěnoval řízení, vlivem únavy usnul, plynule přejel z dálnice vpravo do travnatého porostu a keřů, kde havaroval," popsal havárii mluvčí policie Libor Hejtman.

Řidič si stěžoval na bolesti hlavy, a proto ho záchranka převezla do nemocnice v Olomouci. Zranění neměl, policisté proto cizince nechali dýchnout. Zkouška prokázala 0,99 promile, muž se vzápětí přiznal, že před jízdou pil.

Dálniční úsek na Ostravu byl poté mezi 276. a 281. kilometrem sedm hodin od 10. do 17. hodiny uzavřený kvůli vyproštění vozidla a přeložení nákladu. Škoda se vyšplhala na celkem 290 tisíc korun, z toho 250 tisíc byla škoda na vozidle.

"Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a udělili mu kauci 20 tisíc korun. Nehoda zůstává v šetření policistů dálničního oddělení Kocourovec," dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky havárie, kamion, cizinec, alkohol, uzavírka, dálnice D35, Ostrava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnici na Ostravu v sobotu zastavil opilý řidič kamionu. Cizinec usnul a havaroval, doprava stála sedm hodin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.