Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

VIDEO: Policie na obchvatu Olomouce natočila několik kamionů, jak předjíždějí v zákazu

Dopravní policisté v minulých dnech na obchvatu Olomouce kontrolovali, jak kamiony dodržují zákaz předjíždění, který zde platí. Přistihli hned šest řidičů, kteří zákaz porušili. Hrozí jim pokuta až deset tisíc korun, od zahraničních řidičů policie vybírá kauci.

VIDEO: Při raziích na Olomoucku a Přerovsku celníci odhalili čtyřicítku nelegálně pracujících cizinců

Téměř čtyřicítku nelegálně pracujících cizinců odhalili v květnu na Olomoucku a Přerovsku celníci. Zaměřili se na předem vytipované stavby na Přerovsku a na velké potravinové sklady v Olomouci. Zaměstnavatelům hrozí pokuta až 10 milionů korun.

Jedním z míst, kde zákaz předjíždění kamionů platí, je úsek od 267. kilometru dálnice D35 ve směru z Olomouce na Ostravu. Řidiče na zákaz upozorňuje příslušná dopravní značka už čtyři sta metrů předem.

"Za poslední dva měsíce zde však policisté přistihli šest řidičů, kteří tento zákaz porušili. Tito motoristé přispívají k omezení provozu na dálnici a k tvorbě kolon," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman. Kontroly provádějí policisté z dálničního oddělení Kocourovec, zaměřují se na místa, kde zákaz pro kamiony platí trvale, nebo úseky s dočasným zákazem například kvůli uzavírkám z důvodu stavebních úprav.

Přistiženým řidičům hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců až do jednoho roku. Policisté přitom nemohou tento dopravní přestupek vyřešit na místě, takže sepíšou oznámení a o trestu rozhodne ve správním řízení příslušný úřad. U zahraničních řidičů policisté vybírají kauci v rozmezí od pěti do deseti tisíc korun.

"Apelujeme na všechny řidiče, aby se v silničním provozu v době nastupující letní sezóny chovali zodpovědně a ohleduplně. V nadcházejících dnech připravujeme několik dalších dopravně bezpečnostních akcí," varoval mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kamion, předjíždění, zákaz, video, přestupek, pokuta, policie, Olomouc, Ostrava, Dálnice D35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie na obchvatu Olomouce natočila několik kamionů, jak předjíždějí v zákazu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.