Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Řidiči pozor, část Jeremenkovy ulice se ode dneška zavírá. Objížďka je dlouhá a komplikovaná

Řidiči v okolí hlavního nádraží v Olomouci se musí připravit na komplikace. Ode dneška až do konce prázdnin bude uzavřená část ulice Jeremenkovy, která dostane nový povrch, cyklopruhy a ochranné ostrůvky pro přecházení. Objížďka je dlouhá.

Jeremenkova ulice bude uzavřená od mostu přes řeku Bystřici až po křižovatku s ulicí Pasteurovou. Oprava úseku o délce více jak půl kilometru přijde na 7,5 milionu korun. Objízdná trasa povede po třídě Kosmonautů a dále ulicemi 17. listopadu, Husova a Pasteurova.

"Dojde k vymezení jízdních pruhů pro auta, jízdních pruhů pro cyklisty a bezpečné překonání komunikace chodcům zajistí v místech pro přecházení nové ochranné středové ostrůvky. Spolu s cyklopruhy tady bude městská investice za celkových sedm a půl milionu korun znamenat kompletní opravu povrchu vozovky," popsal investiční náměstek primátora Miloslav Tichý (ANO).

Díky novým cyklopruhům se cyklisté dostanou až k mostu přes Bystřici. "Tady navážou na už hotový úsek v Jeremenkově ulici, který dále směřuje cyklisty podél řeky Bystřice Jantarovou cyklotrasou ven z města a míří na Bystrovany," podotkl náměstek primátora pro oblast cyklodopravy Tomáš Pejpek (ProOlomouc a Piráti).

Tři zrušené přechody a problematická cyklostezka. Spolek navrhuje úpravu přestavby rušné olomoucké ulice

V průběhu léta má dojít k rekonstrukci další části Jeremenkovy ulice nedaleko olomouckého vlakového nádraží, široká městská třída získá nový úsek cyklostezky až k obchodnímu domu Senimo. Úprava vznikne dopravním značením mezi vozovkou a...

V první etapě budou v opravovaném úseku ještě jezdit autobusy, od 3. července do 17. srpna bude autobusům umožněn průjezd pouze ve směru k hlavnímu nádraží. Od 18. srpna do 29. srpna bude úsek úplně neprůjezdný. Objízdná trasa povede po třídě Kosmonautů a dále ulicemi 17. listopadu, Husova a Pasteurova.

Rekonstrukce Jeremenkovy navazuje na už hotové opravy komunikací před vlakovým nádražím. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Hnutí spOLečně

Štítky Jeremenkova, uzavírka, opravy, Olomouc, Bystřice, cyklista, Miloslav Tichý, ANO 2011, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor, část Jeremenkovy se ode dneška zavírá. Objížďka je dlouhá a kmplikovaná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.