Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zelená pro dálnici do Přerova. Magistrát zastavil odvolací řízení ohledně D55 z Olomouce do Kokor

Stavba dálnice D55 z Olomouce směrem na Přerov může pokračovat. Olomoucký magistrát v závěru června zastavil odvolací řízení ohledně námitek společnosti Agra z Velkého Týnce proti dílčímu stavebnímu povolení na už stavěný úsek dálnice do Kokor na Přerovsku.

Začíná stavba dálničního tahu z Olomouce do Přerova. Část D55 má být hotová za dva a půl roku

Pro řidiče na trase z Olomouce do Přerova vítané urychlení, pro obyvatele Krčmaně vidina vytoužené úlevy od dopravního ruchu. Během několika dnů začne stavba takřka osmikilometrového úseku dálnice D55 Olomouc – Kokory. Hotovo má být za dva a půl...

Společnost Agra podala na začátku dubna odvolání proti stavebnímu povolení na dvě desítky objektů souvisejících s chystanou stavbou dálnice D55 z Olomouce do Kokor. Zemědělská firma tvrdila, že kvůli této dopravní stavbě se zkomplikuje její přístup na okolní pole, která obhospodařuje. Požadovala proto zrušení stavebního povolení, aby projekt mohl znovu projednat stavební úřad.

Firma nedávno své námitky po dohodě s Ředitelstvím silnic a dálnic stáhla. Všechna stavební povolení díky tomu nabyla právní moci a stavba může pokračovat podle harmonogramu.

Ředitel ŘSD Radek Mátl už dříve uvedl, že ŘSD se zemědělskou firmou uzavřelo dohodu o narovnání, jejíž součástí byl mimo jiné závazek Agry stáhnout všechny námitky proti stavebním povolením.

Stavba prvního úseku dálnice D55 z Olomouce do Kokor byla zahájena v závěru dubna, dokončena bude v roce 2025. Souběžně pak začne stavba druhé poloviny z Kokor do Přerova. Nová dálnice D55 by mohla propojit Olomouc s Přerovem v roce 2028. Dálnice D55 je přeložkou silnice první třídy, která Přerov s Olomoucí spojuje přes několik obcí. Vesnicemi denně projede až 20 tisíc automobilů a silnice je místem častých nehod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HBH Projekt

Štítky D55, Olomouc, Přerov, Kokory, Dálnice, stavební povolení, Agra, Ředitelství silnic a dálnic, okres Přerov, Velký Týnec, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelená pro dálnici do Přerova. Magistrát zastavil odvolací řízení ohledně D55 z Olomouce do Kokor  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.