Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V Přerově dnes začínají dvě uzavírky, ulice Kočíře bude neprůjezdná týden, 9. května čtvrt roku

V Přerově dnes začínají uzavírky dvou ulici, které přinesou komplikace v dopravě. V ulici Kočíře se bude asfaltovat, práce potrvají týden, v ulici 9. května se chystá oprava kanalizace, a komunikace proto bude uzavřená čtvrt roku.

Ulice Kočíře, která spojuje Předmostí a Vinary, se opravuje už od března, tento týden se zde bude pokládat asfalt, úplná uzavírka ulic Kočíře a Pod Platany znemožní průjezd přes místní část Popovice. "Objízdná trasa bude po ulici Lipnická, od Předmostí z ulice Hranická až po Lýsky. Trasa se změní i řidičům autobusových linek 102 a 112, kteří se rovněž nedostanou do Popovic a pojedou do Lýsek a do Vinar přes Předmostí," popsal náměstek primátora Přerova pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Vozovka byla poničena při stavbě úseku dálnice D1 jako trasa pro zásobování stavby. "Dohodl jsem se se zástupci ŘSD, aby byla silnice opravena na jejich náklady," sdělil náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Michal Zácha (ODS). Investice je 30 milionů korun.

Začne další etapa rekonstrukce třídy Svornosti. Olomouckou ulici předělí vyvýšená křižovatka

I v letošním roce pokračuje oprava třídy Svornosti, která tvoří spojnici jednoho z olomouckých sídlišť s centrem města. Od 10. července se část ulice uzavře až do konce prázdnin, stavební firma vymění povrch vozovky, zmodernizuje zastávky a...

O mnoho delší uzavírka souvisí s rekonstrukcí kanalizace. "Skončí 17. září a uzavře silnici I/55A v ulici 9. května. Zasáhne i část úseku mezi křižovatkami v ulicích Jižní čtvrť a Durychova. Uzavírka přinese řidičům nepříjemnosti, ale bez rekonstrukce kanalizace by se provoz stal neudržitelný," konstatoval ředitel Vodovodů a kanalizací Přerov Jiří Pavlík.

Vozidla ve směru od Horní Moštěnice budou naváděna na objízdnou trasu po silnici I/55, pojedou ulicí Gen. Štefánika na kruhový objezd v ulici Durychova, odkud už bude možné jet po ulici 9. května bez omezení. Vozidla jedoucí z centra města budou naváděna na silnici I/55, po ulici Durychova pojedou na kruhový objezd a dále budou pokračovat po ulici Gen. Štefánika. Změní se i provoz autobusů, podrobnosti jsou na webu IDSOK.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Město Přerov

Štítky uzavírka, doprava, komplikace, objížďky, Přerov, silnice, doprava, kanalizace, Tomáš Navrátil, Jiří Pavlík, Michal Zácha, ODS, ANO 2011, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově dnes začínají dvě uzavírky, ulice Kočíře bude neprůjezdná týden, 9. května čtvrt roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.