Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hrozivý střet s kombajnem. Hasiči na Olomoucku vyprošťovali z auta zraněného řidiče

K závažné dopravní nehodě osobního vozu a kombajnu spěchaly v pondělí jednotky záchranného systému do Křelova-Břuchotína na Olomoucku. Zraněného řidiče z auta zdemolovaného těžkým strojem vyprostili hasiči s použitím hydraulických nástrojů.

Střet osobního auta a kombajnu omezil v pondělí odpoledne provoz na silnici II/635 mezi Olomoucí a Litovlí. Podle mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážové vjelo auto v Křelově-Břuchotíně pod těžkou zemědělskou techniku. „Zraněný řidič zůstal ve zdemolovaném vraku zaklíněn a byl uvězněn pod přední části kombajnu. Využili jsme hydraulické nástroje, abychom jej zpod stroje dostali ven. Předali jsme jej do péče záchranářům,“ informovala mluvčí.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikiskové šlo o mladého řidiče, utrpěl těžká poranění. Nikdo jiný při nehodě zraněn nebyl. „Řidič, který skončil ve voze zaklíněn pod kombajnem, utrpěl těžké zranění, šlo o poranění hlavy. Byl v bezvědomí a na umělé plicní ventilaci byl převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci,“ informovala Mikisková.

Okolnosti a další příčiny nehody zjišťují policisté, silnice vedoucí takřka souběžně s dálnicí D35 je podle mluvčí Balážové jedním pruhem průjezdná. „Po zaměření nehody využijeme technický speciál a navijákem vrak automobilu vyprostíme. Na místě poskytujeme též posttraumatickou péči řidiči kombajnu,“ doplnila Lucie Balážová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, dopravní nehoda, vážná nehoda, nehoda Křelov, nehoda Břuchotín, Olomouc, hasiči, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrozivý střet s kombajnem. Hasiči na Olomoucku vyprošťovali z auta zraněného řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.