Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Velkomoravskou přiškrtí částečná uzavírka. Uprostřed průtahu Olomoucí se bude do konce prázdnin měnit zábradlí

V průběhu prázdnin čeká řidiče v Olomouci dopravní omezení také na Velkomoravské ulici, tedy jedné z nejfrekventovanějších silnic ve městě. Ve středovém pásu rušného průtahu bude odborná firma do konce srpna měnit bezpečnostní zábradlí, řidiči místem projedou ve zúžení.

Plánovaná úprava na více než šesti stech metrech silnice I/35 v Olomouci začne od pondělí 17. července a hotovo by mělo být 28. srpna. Pracovníci budou instalovat nové zábradlí ve středovém dělícím pásu na ulici Velkomoravská a to v úseku mezi křižovatkami se Schweitzerovou a s Rooseveltovou ulicí. „Záměrem výměny je bezpečné přecházení této silnice pouze ve vyhrazených místech,“ vysvětluje mluvčí olomoucké radnice Jana Doleželová.

Motoristé tak musejí počítat s dopravním omezením. „Kvůli výměně zábradlí bude vozovka na více než 600 metrů dlouhém úseku zúžena do dvou pruhů. Odbočovací pruhy zůstanou zachovány,“ podotkla mluvčí s tím, že hodnota zakázky činí přibližně 4,1 milionu korun.

Podle sčítání dopravy z roku 2020 tímto úsekem čtyřproudé komunikace I/35 projíždělo v pracovní dny každý den přes 16 tisíc aut, cesta je pro pěší předělem mezi sídlištěm a trasou do centra města. Lidé ji mohou přecházet pouze na světelných křižovatkách. Letité zábradlí už na řadě míst není v odpovídající kondici, tyto prvky jsou ve vlastnictví města Olomouce. Silnice ovšem spadá pod Ředitelství silnic a dálnic. „O realizaci výměny zábradlí je ŘSD samozřejmě vyrozuměno. Protože se nejedná o novou stavbu, ale pouze o výměnu stávajícího zábradlí, čili údržbu majetku města, žádný problém tato akce nevygenerovala,“ doplnila Doleželová.

Foerstrovu a Pražskou čeká uzavírka. ŘSD hledá firmu pro opravu olomouckého průtahu

Dva kilometry nejvytíženější silnice v Olomouci čeká zřejmě v letošním roce oprava povrchu, průtah městem v ulicích Pražská a Foerstrova projde rekonstrukcí. Ředitelství silnic a dálnic nyní hledá zhotovitelskou firmu, práce mají proběhnout za...

V letošním roce je v plánu i další uzavírka olomouckého průtahu, oprava povrchu nechá zajistit Ředitelství silnic a dálnic v úseku navazujícím na Velkomoravskou, a sice v ulicích Albertova, Foerstrova a Pražská. Pro rekonstrukci ŘSD probíhá výběrové řízení na zhotovitelskou firmu, poté bude znám konkrétní termín prací, které se dotknou dvou kilometrů této silnice. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Andreáš, Statutární město Olomouc

Štítky Doprava, silnice, I/35, Olomouc, Velkomoravská, uzavírka Velkomoravská, zábradlí, investice, rekonstrukce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velkomoravskou přiškrtí částečná uzavírka. Uprostřed průtahu Olomoucí se bude do konce prázdnin měnit zábradlí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.