Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Most u rondelu nedaleko olomouckého Globusu projde přestavbou. Demolice by mohla být v noci

Kompletní přestavba čeká takřka padesát let staré přemostění frekventované výpadovky na okraji Olomouce u hypermarketu Globusu. Investorem demolice a následné výstavby nového mostu bude město Olomouc. Podle analýzy jde vzhledem ke stavu lávky o nutný krok.

Zrychlení dálniční trasy D35 kolem Olomouce se blíží. ŘSD vypsalo klíčový tendr

Pro klíčovou spojnici dvou úseků dálnice D35 u Olomouce začalo Ředitelství silnic a dálnic hledat zhotovitelskou firmu. Blíží se tak začátek budování stavby, která odkloní dopravu z přetíženého kruhového objezdu u Globusu. Dlouho očekávaná...

Pravděpodobně v říjnu letošního roku by mohl být minulostí mostek přes silnici I. třídy na okraji Olomouce v sousedství kruhového objezdu u Globusu. Spojnice městských částí Neředín a Řepčín slouží nyní zejména cyklistům a chodcům. Most vznikl v roce 1975 a původně po něm přejížděla i zemědělská technika. „Celkový stav mostu se rychle zhoršuje, zásadním problémem je především velmi špatný stav předpínací výztuže a tím blížící se možnost poklesu napětí v této výztuži,“ upozorňuje na nezbytnost demolice mostu investiční náměstek olomouckého primátora Miloslav Tichý (ANO).

Zbourání a nová stavba v Pražské ulici by mělo podle předpokladů vyjít na přibližně 34 milionů korun, podle Tichého je však pravděpodobné, že částka bude po veřejné soutěži o něco nižší. Nová lávka bude určena opět pro pěší a cyklisty a má být hotová v červenci příštího roku. Samotné práce budou probíhat v oblasti zatížené velmi silným provozem. Podle sčítání dopravy z roku 2020 po této části silnice I/35 projíždí ve všední dny přes 21 tisíc vozidel denně. Město se bude snažit minimalizovat dopady na dopravu ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic. „Dopravní omezení závisí na vlastníkovi komunikace, tedy ŘSD. My za město budeme požadovat co nejmenší omezení. Demolice by mohla proběhnout při úplné uzavírce v nočních hodinách. Jelikož jde o velmi frekventovanou komunikaci, dopravní omezení musí být co nejmenšího a nejkratšího rozsahu,“ dodává náměstek Tichý.

Foerstrovu a Pražskou čeká uzavírka. ŘSD hledá firmu pro opravu olomouckého průtahu

Dva kilometry nejvytíženější silnice v Olomouci čeká zřejmě v letošním roce oprava povrchu, průtah městem v ulicích Pražská a Foerstrova projde rekonstrukcí. Ředitelství silnic a dálnic nyní hledá zhotovitelskou firmu, práce mají proběhnout za...

Vylepšením bezpečnosti na ulici Pražská by mohlo v následujících letech být také vybudování světelné křižovatky na křížení s ulicí Erenburgova. „Světelné a signalizační zařízení bude fungovat v dopravní koordinaci se sousední křižovatkou ulic Pražská a třída Míru. Na koordinaci těchto křižovatek bychom měli získat dotační podporu. Součástí by byl také přechod pro chodce v křižovatce Pražská a Erenburgova,“ informoval o dalších plánech v lokalitě primátorův náměstek.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ministerstvo dopravy České republiky

Štítky Doprava, uzavírka, Pražská, demolice mostu, most Pražská, investice, rekonstrukce, most Řepčín, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most u rondelu nedaleko olomouckého Globusu projde přestavbou. Demolice by mohla být v noci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.