Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nebezpečné výtluky a rychlá oprava. Rušný podjezd v Přerově zatěžují náklaďáky s materiálem pro D1

Hluboké díry, úzký manévrovací prostor a občas horší viditelnost. Silnice v podjezdu v Kojetínské ulici v Přerově je delší dobu ve špatném stavu, v posledních dnech ale motoristé upozorňovali na již alarmující situaci. Olomoucký kraj nechal komunikaci obratem provizorně opravit, větší revitalizace se chystá ještě během prázdnin. Úsek je pod větší zátěží kvůli pohybu těžkých vozidel ke stavbě poslední části dálnice D1.

Nejedno nemilé překvapení připravil o prázdninách řidičům v Přerově podjezd nedaleko vlakového nádraží či areálu firmy Kazeto v Kojetínské ulici. Na začátku týdne došlo po přívalovém dešti k zatopení cesty v prostoru pod železniční tratí a pracovníci Správy silnic Olomouckého kraje z místa odčerpávali vodu. Ta na chvíli učinila neviditelným problém, se kterým se motoristé potýkali delší dobu, tedy výrazně poškozený povrch silnice. O stavu frekventované komunikace spojující Přerov například s Tovačovem, Kojetínem či Chropyní se rozběhla diskuze na sociálních sítích.

„Já tam vletěla včera, nic nebylo vidět. To byla rána, myslela jsem, že jsem urvala kolo. Klidně za podjezd můžou dát ceduli, kde je nejbližší servis,“ komentovala například paní Věra. Další uživatelka uvedla, že ve výtluku dokonce pneumatiku prorazila. Problémem může být také oslnění v podjezdu, kde jsou pak navíc omezené možnosti vyhnout se problematickému místu.

Tři promile a srážka na kole? Lehkomyslnost některých lidí je obrovská, mrzí koordinátora BESIPu

Srážka s chodcem či dalším cyklistou nebo pád, úraz a opět práce pro záchranáře i policisty. Ve třetině případů dopravních nehod při jízdě na bicyklu hrají i v Olomouckém kraji roli alkoholické nápoje. Hodnoty, které kolaři při následném šetření...

Na základě podnětů občanů se situací začal zabývat náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy a přerovský radní Michal Zácha (ODS). „Ve čtvrtek ráno byla komunikace opravena alespoň dočasně, neboť hluboké výtluky byly pro řidiče velmi nebezpečné,“ upozornil náměstek.

Úsek by se měl dočkat i důkladnější rekonstrukce povrchu, a to na náklady státního rozpočtu. Silnice totiž slouží jako jedna ze zásobovacích tras pro výstavbu poslední chybějící části dálnice D1 Přerov – Říkovice. „Komunikace proto projde za měsíc částečnou rekonstrukcí, jejíž součástí bude výměna obrusné vrstvy. Jako první bude v sobotu 19. srpna opravena část vedoucí z Přerova směrem ven, protože je v horším stavu. Druhý úsek podjezdu by měl přijít na řadu v průběhu září,“ informovala mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Michal Zácha

Štítky Doprava, silnice, výtluky, podjezd, záplava, Kojetínská, podjezd Přerov, Přerov, dálnice, D1, stavba, rekonstrukce, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečné výtluky a rychlá oprava. Rušný podjezd v Přerově zatěžují náklaďáky s materiálem pro D1  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.