Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Velká úleva pro řidiče u Hanušovic. Rušná silnice směrem na Jeseník bude částečně v provozu

Velká úleva čeká na řidiče, kteří směřují směrem na Jeseník. Hlavní cesta u Hanušovic na Šumpersku bude ode dneška částečně průjezdná. Frekventovaný úsek silnice byl kvůli opravě zhruba před měsícem uzavřen a řidiči museli jezdit po dlouhých objízdných trasách.

Tříměsíční uzavírka ulice Šlechtitelů se po stavbě horkovodu protáhne. Olomouc nechá opravit silnici

Od poloviny dubna je kvůli stavbě horkovodu uzavřená ulice Šlechtitelů v Olomoucké části Holice. Dopravní omezení se oproti původnímu plánu ještě o dva týdny prodlouží, město zainvestuje do rekonstrukce již nevyhovujícího povrchu silnice.

"Od sobotních 12:00 bude obnoven jednosměrný provoz na komunikaci, řízený bude pomocí semaforů," sdělila Radka Kmochová z tiskového oddělení hejtmanství.

Silnice II/369 u Hanušovic na Šumpersku, kterou před dvěma lety poškodil sesuv půdy, byla od 19. června uzavřena kvůli stabilizaci svahu a rekonstrukci vozovky. "Silnice se začala opravovat v květnu a uzavírka byla dopředu naplánovaná. Naštěstí vše šlo podle plánu a omezení platilo opravdu jen na nutně nezbytnou dobu," uvedl hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Silnice II/369 je důležitou dopravní tepnou v horském regionu, denně po ní projedou tisíce vozidel. V místě sesuvu půdy u Hanušovic je lemována nestabilním svahem a řekou Moravou. Projekt počítá nejen s opravou silnice, ale také se stavbou zárubní a opěrné zdi či přeložky koryta řeky Moravy.

"Tato silnice patří mezi páteřní komunikace v regionu. Její opravě, která je technologicky velmi náročná, proto přikládáme mimořádný význam a chceme zajistit bezpečný průjezd aut. Rekonstrukce, do které kraj investoval více než 100 milionů korun, skončí ještě letos na podzim," dodal hejtmanův náměstek Michal Zácha (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky silnice, Hanušovice, Jeseník, oprava, svah, uzavírka, okres Šumperk, Josef Suchánek, řeka Morava, Michal Zácha, ODS, Piráti a Starostové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká úleva pro řidiče. Rušná silnice směrem na Jeseník u Hanušovic bude částečně v provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.