Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Most na D1 u Bělotína projde opravou. Práce budou pokračovat i po zimě

Přibližně čtvrt roku zabere první etapa opravy mostů na dálnici D1 u obcí Bělotín a Kujavy na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Stavební práce by podle Ředitelství silnic a dálnic měly omezit provoz jen mírně, doprava by měla po většinu rekonstrukce proudit dvěma pruhy v každém směru. Na jaře má obnova dálničních přemostění pokračovat další fází.

Plánovaná oprava mostů v katastru obcí Bělotín a Kujavy se na dálnici D1 rozběhne od neděle 30. července. Úseky se budou opravovat na poloviny, na první části se bude pracovat do konce letošního října. Na druhou polovinu se pak stavbaři zaměří po zimě.

Podle mluvčího z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic Miroslava Mazala po většinu času rekonstrukce budou motoristé projíždět v režimu jízdních pruhů 2+2, zúžení na jeden pruh v každém směru má nastat pouze v nejnutnějších případech podle potřeby stavby.

Most u rondelu nedaleko olomouckého Globusu projde přestavbou. Demolice by mohla být v noci

Kompletní přestavba čeká takřka padesát let staré přemostění frekventované výpadovky na okraji Olomouce u hypermarketu Globusu. Investorem demolice a následné výstavby nového mostu bude město Olomouc. Podle analýzy jde vzhledem ke stavu lávky o...

„U Bělotína počítáme s odstraněním stávajících vozovkových a izolačních vrstev před plošnou sanací mostovky. Dojde k nahrazení mostního svršku a údržbě mostních závěrů včetně zábradlí a protihlukových stěn. Kromě nových vrstev asfaltu je naplánované čištění a vyspravení odvodňovacích zařízení současně s výměnou svodidel,“ vylíčil rozsah prací mluvčí Mazal.

Podobný postup čeká stavební firmu i o přibližně dvacet kilometrů dál směrem od Olomouce na Ostravu, na úrovni vesnice Kujavy. „V plánu je výměna mostního svršku a plošné sanace horního povrchu mostovky. Mostní závěry, protihlukové stěny a odvodňovací žlaby zůstanou zachovány, ovšem nevyhnou se čištění a odborným revizím. Před dokončením náročné akce proběhne zpevnění podloží, položení nového asfaltu a také doplnění svodidel,“ specifikoval Mazal. Ředitelství silnic a dálnic si vybíralo pro tuto zakázku ze sedmi nabídek, vysoutěžená cena oprav dosahuje hodnoty 117,9 milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, investice, stavba, rekonstrukce, mosty, D1, Olomouc, Bělotín, Ostrava, Přerov, dálnice, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most na D1 u Bělotína projde opravou. Práce budou pokračovat i po zimě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.