Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

U více než stovky dopravních nehod v Olomouckém kraji byly alkohol nebo drogy. Policie chystá kontroly

Ve více než stovce dopravních nehod v Olomouckém kraji v prvním pololetí letošního roku hrály roli alkohol nebo drogy. Celkem se stalo přes dva a půl tisíce havárií, je to podobné množství jako v loňském roce. Policie upozorňuje, že se na alkohol a drogy za volantem bude více zaměřovat.

Policisté v kraji v prvním letošním pololetí zjistili alkohol či jinou návykovou látku u 104 řidičů zapojených do dopravních nehod. Celkem od ledna do konce června registrovali 2601 nehod. "Za stejné období v loňském roce evidujeme 2646 dopravních nehod a 101 řidičů ovlivněných alkoholem nebo jinou návykovou látkou," sdělila policejní mluvčí Lenka Vanková.

Policisté letos od ledna do června vyjížděli v Olomouckém kraji také ke 110 dopravním nehodám, kterých se zúčastnili cyklisté. Pod vlivem alkoholu bylo 41 cyklistů. "Ve stejném období v roce loňském registrujeme 105 dopravních nehod s účastí cyklisty, přičemž 31 jich usedlo na bicykl posilněných alkoholem," uvedla Vanková.

Naboural pět aut, značku i strom. Jízda na mol opilého mladíka skončila v olomoucké nemocnici

Hned několika majitelům aut přidělal svou divokou jízdou starosti dvacetiletý mladík v Olomouci. Za volant v sobotu v noci sedl se dvěma a půl promile a naboural celkem pět dalších vozidel. Po nárazu do stromu a značky skončil v nemocnici,...

Užívání alkoholu podle ní snižuje schopnost vnímání a zpomaluje reakce. "Řízení pod vlivem alkoholu či návykových látek potlačuje správný úsudek a přispívá k agresivnější jízdě. Jestliže za takových okolností usedne řidič za volant vozidla nebo nasedne za řídítka jízdního kola, může se stát nebezpečným nejen sobě samotnému, ale také dalším účastníkům silničního provozu," upozornila mluvčí.

Poslední dopravně bezpečností akce zaměřená na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek účastníky silničního provozu byla v Olomouckém kraji v úterý. Při kontrolách policisté zjistili čtyři řidiče pod vlivem alkoholu. "Alkoholu za volantem budeme zvýšenou pozornost při silničních kontrolách věnovat i nadále," dodala Vanková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, pololetí, alkohol, drogy, dopravní nehoda, kontroly, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U více než stovky dopravních nehod v Olomouckém kraji byly alkohol nebo drogy. Policie chystá kontroly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.